Victimele ascunse ale pandemiei Pandemia scoate din oameni ce e mai rau!

0
624

Statul in casa, impreuna prea mult timp, poate si neajunsurile, au condus la nenumarate acte de violenta in familie. In aceasta perioada grea pentru intreaga omenire, cand noul coronavirus a pus stapanire pe intreaga planeta, exista si victime ascunse ale acestei epidemii.

Este vorba despre femeile agresate de sotii lor, care traiesc cosmaruri alaturi de ei, neavand unde sa se duca, fiind astfel fortate sa stea in izolare cu agresorii. Exista si cazuri mai inspirate, care cer ajutorul la timp autoritatilor.
Astfel, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Olt, Alexandra Dicu, in luna martie a acestui an, au fost primite nu mai putin de 66 de sesizari in urma carora au avut loc interventii cu privire la fenomenul de violenta domestica. In acest sens, au fost emise si 8 ordine de protectie provizorie, 5 dintre acestea emise in mediul urban, iar 3, in mediul rural. Pana la aceasta data si in Centrul de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei in familie, beneficiaza de masura de protectie 6 victime:
1 mama cu 3 copii si 1 mama cu 1 copil .
Potrivit Ioanei Ciobanu, purtatorul de cuvant al institutiei DGASPC Olt,
„In locuinta protejata pentru victime avem 6 victime singure. Centru de primire in regim de urgenta are capacitatea de 12 persoane, locuinta protejata are capacitate de 6. Toate victimele beneficiaza de consiliere psihologica .”
În ceea ce privește numărul infracțiunilor contra persoanei, potrivit Alexandrei Dicu, purtatorul de cuvant al IPJ Olt, in luna martie 2020, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost sesizate 114 fapte de „lovirea sau alte violențe”, cu 14 mai puține decât în luna martie 2019.
Roxana Imagini femeie lovita

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here