Aproape 10.000 de locuri libere la grupa mică, în Olt. Înscrierea se face online

0
1878

Din cauza pandemiei de coronavirus Ministerul Educației și Cercetării a stabilit că înscrierea la grădiniță se va face online, telefonic sau prin fax, în două etape, între 8 iunie și 3 iulie, respectiv între 20 iulie și 10 august.

„Ministerul Educației și Cercetării a stabilit, în vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani, derularea succesivă a următoarelor etape (la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ): reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze și în anul școlar 2020-2021; înscrierea copiilor care nu au frecventat până acum acest tip de învățământ”, se arată în comunicatul de presă.

Înscrierile se vor desfășura în două etape: 8 iunie – 3 iulie și 20 iulie – 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11-31 august.

Pentru înscriere, părinții pot comunica unității de învățământ prin poștă electronică, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicația specifică din Modulul SIIIR – Înscriere la grădiniță 2020-2021.

„Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare și, cu precădere, în acest an școlar, a prevederilor Legii nr. 56/2019, asigurând cuprinderea tuturor copiilor de 5 ani în grupa mare, ca parte a învățământului general obligatoriu”, menționează oficialii din Educație.
În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.
„Criteriile generale de departajare sunt următoarele:
• existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți (situația copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situației copilului orfan de ambii părinți);
• existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte;
• existența unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învățământ respectivă;
• existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, însoțit de certificatul de orientare școlară, eliberat de Comisia de orientare școlară și profesională”, transmite MEC.

La nivelul județului Olt, potrivit inspectorului școlar Adela Pantelie, pentru anul școlar 2020-2021 sunt disponibile aproape 10.000 de locuri pentru grupa mică.

‘În acest moment, în planul de școlarizare avem 400 de grupe la grădinițele cu program normal, ceea ce înseamnă 7192 de locuri libere la grupa mică, iar la grădinițele cu program prelungit avem 104 grupe a 2 538 de locuri’, a declarat inspectorul școlar ISJ Olt.
În același mod se face și înscrierea la școală, pentru clasa pregătitoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here