Ploile din ultimele zile au salvat culturile agricole

0
1604

Ploile din ultimele zile sunt mană cerească pentru agricultori. Faptul că exista o secetă pedologică creată de lipsa precipitațiilor din timpul iernii îi îngrijora pe fermieri.

La această dată, umiditatea din sol este optimă și există condițiile cele mai bune pentru obținerea unor producții bune la porumb sau alte cereale, dar și legume și fructe, a precizat directorul adjunct al DAJ Olt, Ion Anuța.

„Rugăciunile fermierilorau fost ascultate iar ploile căzute i-au făcut pe aceștia să fie optimiști în privința producțiilor agricole. Precipitațiil sunt mană cerească mai ales pentru culturile de grâu și orz, care sunt în fază de înspicare. Cantitățile de apă căzute la nivelul județului Olt sunt cuprinse între 22 și 40 de litri pe mp si au dus la îmbunătățirea resurselor de apă din sol. Dacă ne referim la culturile de prășitoare. Fermierii trebuie sa fie extreme de atenți la controlul buruienilor care în urma precipitațiilor vor avea o creștere explozivă”, a declarat Anuța.

La sfârșitul săptămânii trecute, directorul adjunct al DAJ Olt a inspectat culturile din mai multe zone ale județului, iar rezultatele prezentau o situație deloc îmbucurătoare.

‘Săptămâna trecuta, am inspectat mai multe zone, iar solul era intrat în stres hibric, iar în partea de est se instalase deja seceta. Din fericire, la această dată, nu avem culturi afectate de secetă’, a completat directorul adjunct al DAJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here