În laboratorul DSVSA Olt au fost făcute 17 teste pentru SARS-CoV2

0
1297

În urmă cu o săptămână în laboratorul DSVSA Olt a început testarea probelor de coronavirus.
Astfel că, în acest moment, au fost prelevate 17 probe din teritoriu, pentru determinarea infecției COVID -19. Acestea au fost depistate negativ la testarea pentru noul coronavirus
„Conform “Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 28.04.2020”, fiind vorba de un laborator cu experiență limitată, am colaborat cu un laborator cu experiență în confirmarea rezultatelor ( Laboratorul de Genetica Moleculara al Institutului Matei Bals Bucuresti ). Am trimis contraprobele cu rezultate identice celor obținute în laboratorul județean. Activitatea laboratorului este în continuitate, fără a mai fi necesară reconfirmarea rezultatului de un alt laborator cu experiență.

S-a stabilit un program de lucru care vizează programul de primire probe, cât și programul de lucru efectiv. S-au finalizat procedurile de lucru. Suntem în etapa de înregistrare al laboratorului, la nivelul MS- INSP, pentru a-l include in “Lista centrelor care efectueaza testare pentru SARS- CoV -2”, se arată în comunicatul emis de DSP Olt.
Probele de COVID 19 sunt prelucrate de o echipă din care fac parte atât medici din cadrul DSVSA Olt . cât și DSP .
„În cadrul protocolului, de colaborare, DSVSA Olt pune la dispoziție infrastructura, spații, dotări cu aparatură, 2 medici specializați de laborator și 1 asistent de laborator, DSP Olt se angajează să asigure mediile de cultura, reactivi, materiale sanitare, echipamente de protectie, biocidele, cât și 4 reprezentanți ( 1 medic, 1 biolog si 2 asistenti de laborator ). Cele 4 persoane ( medici si biolog ) au participat la un curs de instruire in tehnica: RT- PCR, la Institutul – Laboratorul de Genetica Moleculara”, se arată în aceeași sursă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here