Din 159 copii adoptabili din Olt, doar 16 si-au gasit familie. Multi olteni, interesati sa creasca fetita, gasita pe camp.

0
851

Maine se implineste o saptamana, de la momentul in care o fetiţă de aproximativ 2 luni, a fost găsita înfăşurata într-o pătură, pe drumul care leagă Verguleasa de Cungrea, iar alături avea un rucsac în care se găseau scutece de unică folosinţă, un biberon cu lapte şi chiar un medicament pentru dureri de burtică.

Un tanar a gasit-o si a salvat-o, luand-o cu el iar apoi a anuntat autoritatile. Astazi, fetita abandonata, conform evaluarii, este sanatoasa si a ajuns in grija unui asistent maternal profesionist, unde va ramane pana cand instanta va lua o decizie si copilul va fi declarat adoptabil.
Acest lucru va fi posibil numai dupa respectarea Procedurii legale de adoptie, insa nu putine au fost persoanele care s-au aratat interesate sa o ia pe micuta acasa. Acest lucru se intampla in contextul in care, la nivelul judeţului Olt sunt 159 copii declaraţi adoptabili, si doar 16 au fost adoptati pana la acest moment in anul 2020. Insa, oamenii vor copii mici, si pe cat posibil proveniti din familii fara boli, violente sau antecedente. De asemenea, 5 copii se afla in proces de potrivire cu familii din judetul Olt, dar si din alte judete, insa, momentan procesele de potrivire practica sunt suspendate. Totodata, 36 de familii au fost atestate si se afla in asteptarea unui copil, iar 12 familii s-au intregit. Din pacate, in continuare, cea mai solicitata grupa de varsta este de la 0 la 3 ani, oltenii evitand sa ia acasa un copil mai mare sau cu probleme de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here