Declarația părinților înlocuiește evaluarea psihosomatica

0
1229

Părinții care nu și-au înscris copiii la clasa pregătitoare, și nu au împlinit 6 ani la data de 1 septembrie, pot face acest lucru online.
Dacă până acum înscrierea era condiționată de rezultatele la evaluarea psihosomatică făcută de către psihologii de la CJRAE, acum părinții pot da o simplă declarație pe proprie răspundere.
Acestea pot fi depuse online la școală și vor fi însoțite de o recomandare din partea educatorului.
„Părintele va depune online o declarație pe proprie răspundere, iar când lucrurile actuale se vor mai liniști vor solicita de la grădiniță o recomandare din partea educatorului”, a spus Loredana Ștroiuleasa, coordonator CJRAE Olt.
Specialiștii susțin că părinții trebuie să fie foarte atenți atunci când își evaluează copilul. Aceștia, din dorința de a-i trimite pe cei mici la școală pot fi subiectivi.
„Părinții trebuie să fie obiectivi atunci când dau declarația pe propria răspundere. Din dorința lor să îi vadă la școală pe cei mici pot să le facă mai mult rău. Trebuie să fie atenți dacă cei mici îndeplinesc unele sarcini. Dacă sunt atenți la o sarcină de 30 de minute, dacă fac față unui joc fără a avea excese de furie, supărare, dacă își face singur unele sarcini ce țin de individualitate. Părinții trebuie să profite de această perioadă în care petrec mai mult timp cu cei mici și să îi observe cu atenție. Dacă cel mic nu este pregătit pentru viața de școlar, părintele îi va face mai mult rău decât bine”, a completat Ștroiuleasa.
În Olt, în acest moment, la nivelul CJRAE Olt au fost evaluați în medie 90 % dintre copiii care nu au împlinit 6 ani iar părinții intenționează să îi înscrie la școală. Majoritatea se înscriu în prima partea a etapei, pentru că își doresc ca cei mici să fie în anumite clase, sau la învățători.
Pentru a veni în ajutorul părinților, pe situl CJRAE Olt vor fi postate modele de sarcini pentru evaluarea psihosomatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here