Legumicultorii olteni nu renunță la Programul ‘Tomata’

0
1346

Legumicultorii olteni au început să își depună dosarele pentru Programul ‘Tomata’ în număr cât mai mare. Dacă la începutul săptămânii erau 600 de cereri, astăzi, numărul acestora s-a dublat.


Peste 1.200 de fermieri au depus cererile. Potrivit directorului adjunct DAJ Olt, Ion Anuța au fost zile în care s-au înscris și câte 300 de fermieri.
„În ultimele zile s-au înscris foarte mulți fermieri. Au fost zile cu câte 250-300 de dosare depuse, iar acum avem peste 1.200 de dosare de înscriere în program. Ne așteptăm ca până la 15 mai să ajungem la peste 4000 de dosare, iar în acest fel vom rămâne pe locul I pe țară’, a spus Ion Anuța.
Potrivit aceleiași surse, în acest moment, se văd și investițiile făcute de fermierii care au accesat acest program în anii trecuți. De o săptămână, legumicultorii olteni sunt deja cu roșii pe piață.
„De pe 15 aprilie avem legumicultori care au ieșit cu roșii oltenești pe piață. Acest lucru se datorează faptului că au investit banii din program în hibrizi timpurii și în sisteme de încălzire. Sunt circa 30 de legumicultori din judeţ care livrează tomate olteneşti pe piaţă. Aceștia vând en-gross cu 18 lei kilogramul iar în piață le găsim cu 20 de lei pe kilogram”, a spus Ion Anuţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here