Grădinița online în timp de carantină

0
2053

În această perioadă s-a tot pus problema reluării cursurilor școlare pentru ca elevii să poată încheia anul școlar, dar printre aceștia sunt și preșcolarii.
Dacă elevii au primit diverse

sarcini din partea învățătorilor, pentru educatori această perioadă a fost o provocare mult mai mare.
În primul rând s-au confruntat cu faptul că celor mici li s-a făcut dor de colegi și cu greu au înțeles de ce nu au voie afară. Cea mai grea perioadă a fost in zilele în care a nins iar cei mici nu înțelegeau de ce nu au voie să se joace afară.
„În tot acest timp am ținut legătura cu cei mici. Părinții ne-au cerut să ne filmăm sau să stăm de vorbă cu micuții și să le explicăm de ce nu au voie afară la zăpada. Așa am stabilit să facem diverse activități zilnice care să îi antreneze atât pe copii, cât și pe părinți. Am respectat planificarea școlară dar am adaptat la situația dată activitățile”, ne-a spus Cristina Tița, profesor învățământul preșcolar la GPP nr. 8 din Slatina.
Întâlnirile dintre preșcolari și educatori s-au desfășurat în același regim ca și cel de la școală. Pe platformele online s-au creat grupuri de părinți și copii coordonați de dascăli. Împreună au făcut activități menite să îi ajute pe cei mici să treacă mai ușor peste această perioadă. Experimentele, poveștile și pictura au fost pe primul loc, dar în acest timp au luat naștere și unele proiecte interesante.
„Am făcut experimente interesante. De exemplu am plantat semințe în două recipiente. Unuia i-am vorbit zilnic frumos, iar celuilalt i-am spus cuvinte rele. La final am văzut că plantele au evoluat diferit. Am pictat și am păstrat momentul de poveste. Am avut și mici petreceri online în care am spus ‘La mulți ani!’ sărbătoriților. Am marcat ziua păsărilor, a pământului. În acestă perioadă am inițiat și un proiect, ‘Capsula timpului’ în care cei mici cu ajutorul părinților vor pune într-o cutie ce sentimente și amintiri au trăit în perioada de carantină’, a completat educatoarea.
Dacă până acum aceste activități erau doar recomandări, începând de săptămâna aceasta școala, cât și grădinița online sunt obligatorii.


Dar, din păcate, nu toți copiii au acces la aceste facilități.
De exemplu în mediul rural, cu greu copiii au acces la internet, lucru ce face imposibilă legătura între dascăl și copil.
Chiar dacă ministerul nu acceptă rețelele de socializare, educatorii au ținut legătura prin acestea, cu copiii.
În Olt, 57671 de elevi urmează în acest timp școala online, dintre care 9914 sunt preșcolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here