600 de olteni s-au înscris în Programul TOMATA

0
1456

Legumicultorii olteni nu se mai înghesuie să obțină cei 3000 de euro din Programul ‘Tomata’. Aceștia nu pot obține toate documentele cerute la dosar.

Primăriile nu au completat Registrul Agricol, așa ca mulți riscă să rămână fără banii din program.
Până în prezent 600 de legumicultori olteni au reușit să depună dosarele.

“Avem 600 de dosare depuse. Numărul este mic din cauza condițiilor meteo dar și din cauză că unele primării nu au completate Registrele agricole. Avem informații că această problema se va rezolva, astfel încât oamenii să aibă timp să depună cererile”, a spus Ion Anuța, director adjunct DAJ Olt.

Totodată, această problema a fost prezentată de legumicultori și secretarului de stat Emil Dumitru, prezent ieri la Grădinari.

“I-am prezentat domnului secretar faptul unele primării nu au sau nu au completat Registrele agricole. Am cerut ca primăria sa elibereze o adeverință pe care să și-o asume, un extras din Registrul agricol”, a spus Ion Paunel, președinte SPA Olt.
De asemenea probleme sunt și cu efectuarea controalelor în teren.

“Deocamdată am făcut un memoriu la minister prin care am cerut să facem un singur control, la recoltare. Așa putem proteja oamenii de coronavírus”, a completat Anuța.

Fermierii au la dispoziție până la 15 mai să depună dosarele. Anul trecut, în Olt, am avut 6000 de beneficiari ai Programului ‘Tomata’.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here