La Dobrun elevii vor avea acces nelimitat la internet

0
949



Elevii din Dobrun vor continua școala în această perioadă. Pentru ei va fi mai ușor să între în contact cu cadrele didactice, datorită tabletelor cumpărate de Primărie.


Tabletele sunt conectate la internet și au ajuns la elevii de la clasele de la a III – VIII-a astfel că, se va putea intra pe anumite platforme cu lecții online și să poată comunica intre ei și cu dascalii lor.
Utilitatea acestora este si mai mare în actuala perioada, în care lecțiile de la clasă s-au mutat acasa, ajutându-i totodata pe copii să înțeleagă că uneori depărtarea fizică poate întări legăturile dintre oameni.
“Am achiziționat peste 100 de tablete pentru elevi și cadrele didactice. Copiii trebuie să fie ajutați să nu piardă anul școalr. Un an școlar pierdut este un an pierdut din viață. Aceste tablete au fost achizitionate printr-un contract cu un operator de telefonie mobilă, astfel că primăria plătește abonamentul, nu și tabletele. Copiii le vor folosii din clasa a III-a până în clasa a VIII-a.”, ne-a declarat Aurel Bondrescu, primarul din Dobrun.
Odată cu aceste tablete, copiii vor putea să intre mai ușor în contact cu dascălii, iar lecțiile vor fi interactive. Acestea vor putea fi folosite și după ce se va incheia vacanța prelungită.
“Vom vedea utilitatea lor, fiindcă până acum nu toți aveau acces la internet. Acum vor nu vor o să poată să își facă temele și vor avea acces la o platformă educațională. Pe timpul vacanței nu au teme ci au doar sarcini să îi ajute pe părinți, să petreacă timp mai mult cu ei. Acum în prag de sărbători copiii noștri au primit un cadou de la iepuraș, aceste tablete”, a spus directorul școlii din Dobrun, Luminița David.
Începând de astăzi elevii sunt oficial în vacanța de Paște. În prezent, nu se știe când se vor intoarce in banci.


Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here