Autoritățile caută noi centre pentru carantinati

0
1131
sursa foto: facebook

În data de 05.04.2020, în urma afluxului mare de cetățeni care intră zilnic pe teritoriul României din zonele afectate cu Covid-19 (zone roșii), având domiciliul în județul Olt, pentru care se impune măsura carantinării instituționalizate, prefectului județului Olt, Florin Constantin HOMOREAN a convocat, în regim de urgență, în ședință, Grupul de coordonare pentru gestionarea bolilor înalt contagioase al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt, în vederea identificării de noi spații de carantină.
Au fost identificate și operaționalizate noi spații, la acest moment, fiind disponibile 80 de locuri pentru persoanele care necesită carantinare instituționalizată.

Centrele de la fostul liceu Agricol din Slatina, cel din Corabia, și cel din hotelul Zytto au ajuns la capacitate maximă. Astfel că, DSP Olt a solicitat conducerii Colegiului Național ‘Ion Minulescu’ să pună la dispoziție căminul. Săptămâna a trecută au fost făcute ample acțiuni de dezinfecție a celor 27 de camere. După ce se va termina perioada de carantină, conducerea liceului este obligată să ardă toate lenjeriile din camera și să dezinfecteze amănunțit înteaga clădire.


În acest moment, căminul de la Minulescu este singurul din oraș în care camerele au băi separate, astfel că acesta este motivul penru care s-a luat această decizie.
În acest weekend au fost aduse în carantină la Minulescu 73 de persoane în condițiile în care capacitatea este de 140 de locuri.
Potrivit unor surse se pare că reprezentanții DSP Olt nu au ținut cont de faptul că în camerele cu câte 5 paturi pot caza familiile, și nu câte două persoane. Lucru ce a dus la pierderea unor locuri.
Un alt centru de carantinare este în Pensiunea Eden, unde sunt disponibile doar 18 locuri.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here