Incendiu in Oteștii de Sus!

0
640

Statistica incendiilor din ultimii ani arată că în perioada februarie-iulie, în România, se înregistrează cel mai mare număr de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de igienizare a terenurilor de vegetaţia uscată.

În unele cazuri, cetăţenii ard miriştile, resturile menajere ori vegetaţia uscată, fără a asigura supravegherea, în lipsa măsurilor de apărare împotriva incendiilor, în condiţii de vânt ori amplasând grămezile ce urmează a fi distruse prin ardere în apropierea şurilor, adăposturilor de animale sau furajelor, ceea ce conduce la propagarea rapidă a focului la gospodării şi anexele acestora.

Se înregistreza astfel, pagube mari, sau mai rau, pierderi de vieti omenesti. O astfel de actiune a avut loc seara trecuta, cand, cu greu a fost oprit un incendiu care amenința să cuprindă pădurea, în satul Oteștii de Sus. Mai multi cungreni s-au alaturat reprezentantilor Primariei Cungrea si au ajutat la stingerea incendiului. Pe aceasta cale, Liviu Voiculescu, Presedintele PNL Olt si primarul comunei Cungrea, ii avertizeaza pe cetatenii iresponsabili:

„Situația este destul de complicată din cauza epidemiei de Covid-19, așa că avem rugămintea să fiți responsabili și să conștientizați faptul că incendierea miriștilor poate atrage răspunderea civilă sau penală după caz. În această seară cu greu a fost oprit un incendiu care amenința să cuprindă pădurea în satul Oteștii de Sus. Nu vom tolera astfel de acțiuni!”, a scris Voiculescu pe pagina sa de socializare.


Au intervenit pompierii de la Drăgășani, pompierii civili de la OMW Petrom Cungrea, Prestări Servicii Cungrea si cetateni. Interventia a durat aproximativ 2 ore.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here