De ziua lor în “război” cu virusul mortal

0
660
    

În plină pandemie, jandarmii se sărbătoresc la muncă. Zilnic peste 200 de jandarmi sunt în stradă asigurând respectarea Ordonanțelor militare. Pentru acest lucru în IJJ Olt se lucrează la ‘foc automat’. Oamenii nu și-au mai luat libere, ajungând să vină în tură și după 24 de ore. Totul ca să asigure siguranța cetățenilor. Si ei fac parte din prima linie a eroilor care lupta cu virusul mortal, COVID -19. Din fericire, până în prezent, printre eroii în bleu-jandarm nu au fost înregistrate persoane infectate cu COVID 19.

Și de ziua lor, când împlinesc 170 de ani, jandarmii sunt la datorie.
“ La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt nu se desfășoară activitățile caracteristice acestei zile, așa cum am sărbătorit an de an pentru că astăzi, de ziua noastră, suntem prezenți în spațiul public pentru a executa misiuni specifice în contextul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

Cu ocazia implinirii a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei, ca recunoaştere a profesionalismului manifestat pe timpul executării misiunilor la care au participat, trei ofiţeri şi doisprezece subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad. Desemenea, personalului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, i-au fost acordate recompense morale, după cum urmează: Mulţumiri – 20 ofiţeri şi 46 subofiţeri, Felicitări – 6 ofiţeri precum şi Citarea prin Ordin de Zi pe Unitate – 1 ofiţer, un maistru militar şi 20 subofiţeri”, se arată în comunicatul emis de IJJ Olt.
Și jandarmii au depus un jurământ al devotamentului, sacrificiului și onoarei.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here