A donat o parte din munca familiei, centrelor DGASPC

0
1567

O tânără de 23 de ani din Colibași a donat 50 de saci cu ridichii centrelor de bătrâni și căsuțelor de tip familiar ale DGASPC Olt.


După ce au muncit luni la rând, legumicultorii s-au văzut în imposibilitatea de a-și mai vinde marfa. În loc să o arunce, Mihaela Manda, un tânăr fermier oltean a ales să doneze peste 25.000 de bucăți de ridichii.
„Ne-am gândit că decât să le aruncăm mai bine le dăm copiilor. Nu mai avem cui să le vindem. Chiar dacă piețele nu s-au închis, oamenii nu mai vin. De obicei mergem cu legume în piețele din Cluj, dar acum nu mai are rost. Oamenii stau în case. Aveam două posibilități să le aruncăm l sau să nu le recoltăm. Ne-am gândit că e mai bine să le dăm. Acolo, (în centrele DGASPC) sunt oameni care se vor bucura de munca noastră”, ne-a spus Mihaela Manda, fermier din Strejești.


Nu este pentru prima dată când Mihaela doneză o parte din munca familiei ei. În trecut a mai donat legume către unele mănăstiri din județ.
„Este normal să donăm. Am mai făcut acest lucru. Am donat vinete, roșii și alte legume pe care le cultivăm, unor mănăstiri, Clocociov, Brâncoveni. Este un gest normal”, a completat tânara.


Acest gest vine într-o perioadă în care fermierii se confruntă cu o situație dificilă, creată de pandemia de COVID 19. În nenumărate rânduri aceștia au cerut Ministerului Agriculturii să îi ajute să intre cu marfa lor în hipermarketuri.
„Trebuie apreciat gestul, e bine că s-a gândit la cei mai nefericiți. Trebuie luat în calcul că aceasta donație nu este una mică. Calculați cât era engross un kilogram de ridichii, puneți la socoteala și mâna de lucru, investiția și veți vedea că gestul nu este unul nesemnificativ. În acestă perioadă și ministrul Agriculturii ar trebui să găsească pârghii pentru ca noi să putem comercializa dar și dona. E de apreciat că cei de la DGASPC Olt nu i-au cerut un teanc de hârtii, avize și altele’, a declarat pentru PTV Oltenia, Ion Păunel, liderul SPA Olt.
Această donație vine într-un moment dificil pentru DGASPC Olt. Săptămâna trecută, furnizorii de alimente ai unității au decis să majoreze prețurile de achiziție. Acest lucru a venit în contextul în care Guvernul a alocat un buget mult mai mic acestei instituții, comparativ cu 2019.
‘Pe lângă sprijinul Consiliului județean, preocupat de situația persoanelor, copii, adulți din căsuțele si centrele noastre, sunt si oameni cu suflet, care daruiesc. In acest context, am primit de la un legumicultor, 50 de saci cu ridichii proaspete care au ajuns la căminul de bătrâni si căsuțele pentru copii din Slatina. Vă asigurăm ca echipa noastră a luat toate măsurile,astfel încât, hrana, asistența, îngrijirea si protecția acestor persoane să se desfășoare in cele mai bune condiții pentru aceștia,’ a declarat Rădița Piroșca, director DGASPC Olt.
Tânăra din Strejești îi îndeamnă și pe alți fermieri să facă donații către instituțiile statului, în special acolo unde este vorba de îngrijirea persoanelor în vârstă sau copii.

Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here