IPJ Olt contrazice spusele sindicaliștilor Europol

0
776

Reprezentanții unui sindicat din Poliție acuză IPJ Olt că nu își protejează oamenii, mai mult că îi trimite îi teren, în lupta cu COVID 19, virusul mortal, cu ‘mâinile goale’.


„Am sesizat conducerea IPJ OLT despre lipsa cu desăvârșire a echipamentelor de protecție pentru polițiștii din stradă. Azi s-au conformat…au repartizat 1 pereche de mănuși pentru fiecare post de politie, 1 mască textilă pentru fiecare polițist și jumătate de litru de dezinfectant pentru toata suprafața postului de poliție. I-a și certat preventiv, spunandu-le că altele nu mai primesc, să le folosească cu grijă. Aveti vreo idee cum ar putea împărți cei 4 politisti de la post perechea de mănuși sa le ajungă până la finalul pandemiei”, au postat reprezentanții Europol.

În schimb IPJ Olt contrazice în totalitate spusele sindicaliștilor.
„Fiecare polițist a fost și este instruit permanent cu privire la modalitățile de prevenire a răspândirii noului tip de coronavirus. La nivelul unității noastre au fost distribuite materiale și echipamente de protecție, constând în peste 2.000 de perechi de mănuși, 5.400 de măști și 220 de litri de soluții dezinfectante, în funcție de solicitari. Permanent, conducerea IPJ Olt monitorizează situația, iar materialele sunt suplimentate și repartizate în mod constant, tocmai pentru a nu exista subunități cu deficit de protecție și pentru ca polițiștii să gestioneze, în continuare, situația operativă în mod corespunzător. Conducerea unității a dispus verificări referitoare la informațiile apărute în mediul online cu privire la repartiția deficitară a materialele de protecție către posturile de poliție’, a declarat Alexandra Dicu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.
Acestea au fost susținute și de reprezentanții Sindicatul Național al Polițiștilor din România, Cristel Ioțu.
„De săptămâna trecută la nivelul IPJ Olt, s-au luat măsuri de protecție a personalului care intră în contact direct cu cetățenii, fiind distribuite astfel măști de protecție, mănuși și dezinfectant. Materialele au fost distribuite către subunități, urmând ca în continuare sa se suplimenteze în funcție de necesități. Nu au fost semnalate nereguli pana la acest moment în legătură cu dotarea de materiale de protecție ale polițiștilor la nivelul IPJ Olt”, a declarat pentru Ptv Oltenia, președintele SNPPC Olt, Cristel Ioțu.

Redactor: GEORGETA TRUȘCĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here