Elevii de la CNIM s-au întors cu Premiul I și două mențiuni de la Festivalul Internațional de book-trailere ‘Boovie’

0
1231

Cele trei echipe de la CNIM s-au întors cu trei premii de la Iași, acolo unde a avut loc cea de a IX-a ediție a Festivalului Internațional de book-trailere ‘Boovie’.

A IX-a ediţie a Festivalului-concurs de book-trailere „Boovie 2024”, cel mai mare concurs extraşcolar cu participare directă din ţară, a avut loc, la Iaşi, în perioada 23-26 iulie.

În cursa pentru Premiile Boovie 2024 au intrat 661 echipe (7.151 participanţi), dintre care 540 de echipe au finalizat înscrierea şi au trimis trailerele.  Printre câștigători se număr echipa “În numele cărții” coordonată de Adriana Mezdrea și Sonia Ungureanu de la CNIM, ce a reușit să câștige premiul I în cadrul secțiunii Boovie Junior.

Elvii de la Minulescu aum mai venit acasă cu două mențiuni. Echipa “Sunsett” coordonată de Rodica Badea și Monea Aurelia a obținut mețiune la secțiunea Boovie Rookie iar a doua mențiune obținută la secțiunea  Boovie Rookie a fost “TimeCollapse”, coordonată de Irina Perianu.

Succesul devine disciplină, organizare, muncă și ambiție, acesta nu cunoaște nicio limitare spațio-temporală, astfel, deși ne aflăm la mijlocul vacanței, elevii noștri continuă să-și reprezinte colegiul alb-verde, îmbinând cele 4 puncte cardinale-succes. Sincronizându-și perfect sufletul cu ritmurile creație, elevii minulescieni au reușit să vadă frumosul-esență al diverselor lecturi, contopind arta actoriei cu pasiunea față de literatura și obținând următoarele distincții remarcabile în cadrul Festivalului Internațional de book-trailere Boovie 2024, desfășurat la Iași:  “În numele cărții”, echipă aflată sub atenta coordonare a doamnelor profesoare Adriana Mezdrea și Sonia Ungureanu, reușește să obțină Premiul I în cadrul secțiunii Boovie Junior: Alecsia Bîlteanu, Andreea Jipescu, Ariana Graure, Daria Diaconu, Daria Dogeanu, Darius Vîlceleanu, Mara Stoicănescu, Rebecka Mitrică, Toma Alexandru, Yannis Cacoveanu.

Echipa “Sunsett” formată din: Fabian Bălan, Alessia Ilie, Bianca Militaru, Bianca Neacșu, Daria Matei, Denis Iordache, Maria Nițu, Andreea Tița, se regăsește sub îndrumarea doamnelor profesoare Rodica Badea și Monea Aurelia, fiind distinsă cu Mențiune la secțiunea Boovie Rookie.  “TimeCollapse”, compusă din: Cristian Ciobanu, Adriana Popescu, Lidia Popa, Gabriel Lupu, Andreea Măriuș, Ana-Maria Sanda, Denisa Trușcă, Alexandra Stoian, Ionuț Sofia, Tiberiu Udma, Riana Pușcașu, este echipa care a intrat în acest periplu-creator alături de doamna profesoară Irina Perianu, obținând Mențiune la secțiunea Boovie Rookie’, este anunțul postat pe pagina de socializare a CNIM.

Boovie 2024 a cuprins cinci secțiuni standard și o secțiune (Trailerul de buzunar) în afara concursului:

  • BOOVIE Kidspentru elevi de gimnaziu (clasele a V-a și a VI-a).Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
  • BOOVIE Junior – pentru elevi de gimnaziu (clasele a VII-a și a VIII-a/ a IX-a, pentru țările în care clasa a IX-a este aferentă gimnaziului, de ex. Republica Moldova). Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
  • BOOVIE Rookie – pentru elevi de liceu de clasele a IX-a și a X-a.Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
  • BOOVIE Majors – pentru elevi de liceu de clasele a XI-a și a XII-a. Secțiunea este împărțită în cinci subsecțiuni, câte una pentru fiecare roman înscris în concurs;
  • BOOVIE+– secțiune din domenii diferite, non-literare/non-epice sau conexe cu disciplinele studiate la școală, pentru elevi de gimnaziu și de liceu. La această secțiune sunt acceptate producțiile sub formă de animație și scenariile proprii; cuprinde o singură carte.
  • ExtRO BOOVIE – secțiune destinată elevilor români din diaspora și elevilor străini; aceștia vor alege o carte din concurs, în conformitate cu ciclul de învățământ căruia îi aparțin;
  • TRAILERUL DE BUZUNAR – secțiune în afara concursului, la care se pot înscrie, cu respectarea acelorași condiții, echipele care nu s-au încadrat în perioada oficială de înscriere sau cele care nu respectă numărul minim de membri specificat în prezentul Regulament. La această secțiune vor fi transferate și echipele al căror trailer nu a reușit să treacă de etapa preliminară de preselecție.

Pentru fiecare secțiune s-au acordat premii și mențiuni, alături de Marele Premiu al Juriului pentru gimnaziu şi liceu la categoriile actorie, regie, scenariu, coloana sonoră originală, imagine, costume, montaj şi editare, precum și Marele Premiu/ Trofeul BOOVIE® (unicul premiu de acest fel din concurs, în valoare de 1000 de euro).

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here