Astăzi nu curge apă la robinetele locuitorilor din Piatra Olt și Salcia. Se lucrează la noua Stație de Tratare Apă Salcia

0
1560

Timp de câteva ore locuitorii din Piatra Olt și Slătioara nu vor avea apă la robinet. Compania de apă anunță că se întrerupe alimentarea cu apă din cauza lucrărilor de construcție a Stației de Tratare Apă Salcia.

Această investiție este realizată de Compania de Apă Olt în cadrul proiectului cu finanțare europeană nerambursabilă „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, Stația de Pompare Apă Salcia va fi oprită. “Luni, 3 octombrie, în intervalul 7.00- 20.00, alimentarea cu apă va fi oprită, în orașul Piatra Olt și în satele Slătioara și Salcia, din comuna Slătioara. Compania de Apă Olt, Sediul Secundar Slatina a luat toate măsurile pentru ca antreprenorul care construiește Stația de Tratare Salcia să execute cât mai rapid lucrările, iar perioada de oprire a apei să fie cât mai scurtă. Facem prezicerea că după reluarea serviciului de alimentare cu apă, dar și o perioadă după, este posibil să apară modificări ale turbidității apei și fluctuații de presiune”, au anunțat reprezentanții CAO.

Compania de Apă Olt a semnat în luna aprilie Contractul de Lucrări „Echiparea stațiilor de tratare apă potabilă ale Municipiului Slatina cu filtre pentru potabilizarea apei”, din cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, proiect cu o valoare totală eligibilă de 1.147.116.622,49 lei fără TVA.

În cadrul acestui proiect, se vor reabilita și extinde stațiile de tratare Nicolae Bălcescu și Salcia și vor fi dotate cu echipamente performante pentru tratarea și monitorizarea calității apei potabile. Stația de tratare și pompare Nicolae Bălcescu va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 540 mc/h, iar stația de tratare Salcia va fi proiectată pentru un debit maxim zilnic de 490 mc/h. Valoarea contractului este de 51.783.368,51 lei fără TVA, din care, conform schemei de finanţare, 85% reprezintă finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană iar 13% constituie co-finanțare naţională și 2% constituie co-finanțare din Bugetul Local. Durata contractului de execuție este de 35 luni, la care se adaugă 36 de luni – perioada de notificare a defectelor. Prin implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt, în perioada 2014-2020”, Compania de Apă Olt are ca obiectiv îmbunătățirea standardelor de viață și protejarea mediului înconjurător.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.