Criza generată de infecţiile cu coronavirus şi lipsurile din spitale au mobilizat o echipă de ingineri, specialişti în software şi hardware, dar şi medici care au început proiectarea şi realizarea unui aparat de ventilaţie care să poată fi produs, la nevoie, în regim de urgenţă. Uniţi în grupul VentilaTM, specialiştii caută soluţii pentru finalizarea unui prototip cât mai curând posibil.
O echipă de IT-işti, ingineri şi medici din Timişoara lucrează la proiectarea şi realizarea unui aparat de ventilaţie care să ajute în tratarea bolnavilor de COVID-19. Prototipul, realizat cu ajutorul unor imprimante 3D, urmează să fie testat şi omologat.
Acestui proiect s-au alăturat și două echipe de robotică de la liceele din Slatina.
‘Titu Robo’ și ‚Robo Smart’, echipele de robotică de la Liceul Teoretic ‘Nicolae Titulescu’ și Colegiul Național ‚Ion Minulescu’ și-au reunit eforturile sub coordonarea profesorilor Preduț Aurelian si Pietriș Constantin pentru a răspunde unei provocări lansate de cei de la Ventila TM.
“La solicitarea ??????? ?? , ne-am înscris cu imprimanta 3D a clubului pentru a printa piesele necesare construirii unor ventilatoare mecanice, care vor fi utilizate pentru susținerea funcției respiratorii a pacienților aflați în stare critică, în secțiile ATI.
Vom realiza aceste piese folosind abilitățile și cunoștințele acumulate de pe urma competiției First Tech Challenge. “ a declarat pentru Ptv Oltenia, Aurelian Preduț, profesor la Liceul Teoretic ‘Nicolae Titulescu’.
Redactor: Georgeta Trusca
Acasă Actualitate Elevii de la Titulescu și Minulescu ajută la construirea aparatelor de ventilare...