Școala ‘Ștefan Protopopescu’- Școala online o provocare pentru profesori și elevi

0
1651


Timp de aproape o lună atât elevii și părinții, cât și cadrele didactice au fost puse la încercare. Metodele clasice de predare-evaluare, dar și cele de învățare s-au modificat.
Odată cu nevoia de a continua orele de acasă, cadrele didactice s-au văzut în fața unei noi provocări.
Mulți au dat dovadă că se pot adapta din mers foarte bine.
La școala ‘Ștefan Protopopescu’ atât orele de curs cât și Școala Altfel s-au desfășurat într-un mod inedit.
Nu doar faptul că lecțiile sunt on line este ceva noi, ci și sarcinile eleviilor au fost adaptate.
„Pentru „Scoala Altfel” am avut ședințe de lucru pe platforma ZOOM, unde s-au stabilit 5 teme pe care profesorii și elevii le-au tratat creativ prin realizarea de colaje, desen, grafică, video, audio etc. La finalul acestei săptămâni, am facut o selecție a celor mai bune lucrări pe care le-am postat pe facebook.
Temele stabilite au fost:

  1. Cum să sărbătorim cat mai frumos Sfintele sărbători de Paște – „Să faci RAI din tot ce ai”.
  2. Primăvara în forme geometrice
  3. Copilaria pe portativ
  4. Sănătatea planetei, sănătatea noastră
  5. Geometrie muzicală.
    Activitatea s-a dorit a fi un „concurs” profesori versus elevi. Rezultatele muncii au fost postate pe pagina de facebook a școlii de unde am cules impresiile și am tras concluzia ca nu a fost nimic în zadar”, a declarat Mihaela Minca.
    Proiectul desemnat câștigător a fost cel al elevei Alexangra Gheorghe din clasa a VI-a care a prezentat intr-un mod deosebit legătura dintre matematică, disciplină exactă, și muzica clasică, mai exact, sonatele lui Ludwig van Beethoven:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1241209579405845&id=100005504449323

La școala ‘Ștefan Protopopescu’ legătura dintre dascăli și elevi a continuat chiar dacă clasele au fost în continuare goale.
„Această problemă globală pe care o trăim, ne-a determinat pe noi, cei care facem educație, să găsim alternative la metodele clasice de învățare. Nu ne-a fost foarte greu, pentru ca în sinea noastra eram deja pregătiți spre un nou salt în viitor. Astfel nu am lăsat lucrurile să scape de sub control. Ne-am mobilizat, am făcut lecții online, am citit povești, am desenat, am cântat, am socotit și nu în ultimul rând ne-am susținut reciproc. Nu este ușor pentru un profesor să ofere din cunoștințele lui fără a pune suflet. Toate cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Ștefan Protopopescu” au avut preocupări care să asigure în primul rând o legătură între domniile lor și elevi și să scoată la iveală, chiar și în aceste condiții, ceea ce este mai bun din ființele fragede care mai târziu ne vor asigura viitorul’, a completat directorul unității de învățământ.
Activitățile online vor continua până pandemia va trece, iar școlile se vor deschide. În prezent, nu cunoaște data exactă la cre elevii vor relua orele de curs.


Redactor: Georgeta Trusca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here