Jandarmii olteni, acţiune de prevenire în rândul elevilor

0
587

Jandarmii au desfăşurat activităţi de prevenire şi informare la Liceul  Metalurgic,  în cadrul cărora au dezbătut următoarele teme: bullyingului/cyberbullyingului, pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive în școală și în zonele adiacente, dar și pentru prevenirea oricăror fapte de natură penală și contravențională, ce ar putea fi săvârșite în unitățile de învățământ, precum și răspunderea contravențională și penală a minorilor.
Activitatea a avut loc în  baza programului Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt ”Fii inteligent, nu violent!” și al Planului teritorial comun de acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și prevenirea delincvenței juvenile. La întâlnirea cu oamenii legii au participat aproximativ 50 de elevi ai Liceului Tehnologic Metalurgic Slatina.

‘Activitățile informativ-preventive s-au desfășurat în scopul prevenirii infracțiunilor comise cu violență în mediul școlar și nu numai, pentru prevenirea faptelor ce fac obiectul bullyingului/cyberbullyingului, pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive în școală și în zonele adiacente, dar și pentru prevenirea oricăror fapte de natură penală și contravențională, ce ar putea fi săvârșite în unitățile de învățământ, precum și răspunderea contravențională și penală a minorilor. De asemenea, raportându-se și la activitatea operativă, elevilor le-au fost prezentate aspecte legislative privind noile tendințe ale infracționalității referitoare la traficul și consumul de droguri, violența domestică și aspecte legislative privind ordinea și liniștea publică și adoptarea unui comportament civilizat în societate și la manifestările publice’, a declacat purtătorul de cuvânt al IJJ Olt, Simona Ciopor.

Totodată, în cadrul aceluiași program, jandarmii vor continua astfel de activități, deoarece un comportament preventiv în multe situații poate reduce riscurile într-un mod considerabil.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here