Adunarea Generală a Farmaciștilor din Olt a avut loc la Slatina

0
969

Zilele acestea, la Slatina, a avut loc Adunarea Generală a Farmaciștilor din județul Olt. Zeci de farmaciști, dar și medici și reprezentanți medicali au participat la întrunire.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții legate de bilanțul activității  Colegiului Farmaciștilor Olt și darea de seamă , dar și despre o serie de probleme  actuale cu care se confruntă pacienții care apelează la medici sau la sfatul farmaciștilor.

‘Farmaciștii olteni, prezenți în număr mare la Adunarea Generală, au beneficiat de prezentări menite să le îmbogățească orizontul de cunoștințe și au acumulat ore de educație farmaceutică continuă necesare avizării profesionale anuale’, a declarat Luiza Drăgoi, președintele Colegiului Farmaciștilor din Olt.

An de an în cadrul Adunărilor Farmaciștilor se urmărește să fie prezentate soluții inovative din medicină. Astfel că, la întrunire reprezentantul medical, Ramona Haita a vorbit despre managementul malnutriției și intervenții nutriționale iar reprezentantul medical Adrian Covrig a prezentat modalități prin care pacientul cu vertij poate fi învățat să își controleze afecțiunea.

Totodată , medicul Dorian Costescu a atins o problemă cu care se confruntă foarte multe mămici. Acesta a prezentat o serie de soluții nutriționale  pentru reglarea tulburărilor digestive la sugari.

O altă problemă cu care se confruntă din ce în ce mai mulți români este anemia. Doctorul în științe medicale, obstretică -ginecologie, Daniela Ilie , a vorbit despre această afecțiune și despre trecerea de la semnele banale la cele alarmante.

Profesorul universitar dr. farmacist Dumitru Lupuleasa a prezentat beneficiile oferite de arginină în sănătatea ficatului, iar managerul Claudia Mreana a atins, de asemenea, un subiect de actualitate.

Aceste întâlniri sunt organizate an de an, la Slatina, ce Colegiul Farmaciștilor Olt și oferă oportunitatea de a fi la curent cu noutățile din lumea farmaceutică, dar și de a păstra legătura cu medici de renume.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here