O femeie își caută familia, după 50 de ani. Ea a trecut și prin Orfelinatul din Slatina

0
1169

O femeie ce a trecut prin fostul Orfelinat din Slatina își caută familia. Daniela are 56 de ani și o poveste plină de durere.

Aceasta face un apel pe pagina „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”, unde sute de copii adoptați în străinătate încearcă să-și găsească părinții biologici.

‘Întotdeauna am avut în gând acest moment de a-mi căuta familia biologică dar niciodată nu am avut posibilitatea să o fac, acum după atâta amar de ani sper să ajungă și în sufletul meu acea rază de soare pe care o admiram cândva încă de când eram un mic copil.

Numele meu la naștere a fost DANIELA și sunt născută la data de 14 decembrie 1968 în JIGĂLIA, județul CĂLĂRAȘI.(Posibil sā fie si JIGALIA GARĀ lângā PERISORUL)

Sunt aici în căutarea rădăcinilor mele, a fraților mei și a mamei mele biologice despre care știu că se numea HRISTU ELENA, avea vârsta fragedā de 14 ani atunci si domiciliată în satul 2 MAI, județul CONSTANȚA’, povestește Daniela.

Femeia are o poveste de viață tristă. Ea a trecut prin mai multe orfelinate, printre care și cel din Slatina. După ce a fost adoptată de o familie, după cutremurul din 77 a ajuns din nou în grija Statului.

La vârsta de numai 4 anișori am fost adoptată de la un cămin de copii din CERNAVODĂ .In timpul cutremurului din anul 1977 îmi amintesc că am fost dusă din nou la Casa de copii din SLATINA, OLT de către mama adoptivă. După câteva luni a revenit si m-a luat din nou acasă. Nu am avut o copilărie atât de fericită, asa cum orice copil ar trebui sā aibă, motiv pentru care am mari probleme cu vederea. Tot ce știu despre mine am aflat de la bunica adoptivă pe când aveam 21..22 de ani.Vă rog ajutați-mă să îmi îndeplinesc această mare dorință a sufletului meu’, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook, „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

În ultimii ani peste 1.000 de persoane adoptate în România și în străinătate în urmă cu zeci de ani au reușit să-și găsească părinții biologici prin intermediul paginii de Facebook „Copiii niciodată uitați ai României”.

Pagina a fost creată, în 2015, de Ileana Cunniffe Băiescu, o româncă originară din judeţul Buzău şi stabilită în Irlanda, care a început să îşi caute fratele adoptat în străinătate, în urmă cu 26 de ani.

Printre cei mulți care ș-au regăsit familiile biologice s-au numărat și copii din Olt.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here