Școlile din Vulpeni și Baldovinești au intrat în rețeaua-pilot de școli verzi

0
779

Două școli din Olt vor primi finanțare de la Ministerul Educației pentru a deveni ‘Școli Verzi’. Ministerul Educației a finalizat evaluarea calitativă a proiectelor depuse în cadrul apelului „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”.

Din Olt, pe această listă se regăsesc două unități școlare. Astfel că școlile din Vulpeni și Baldovinești vor fi reabilitate pentru a dobândi statutul de școală verde.

La nivel național, au fost selectate 227 de unități de învățământ pentru a fi introduse în „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi.”

‘Solicitanții pot depune contestații în următoarele două zile lucrătoare, imediat după primirea deciziei și a grilelor în platformă. Alocăm peste 225 de milioane de euro pentru infrastructură școlară la standarde europene și globale de dezvoltare sustenabilă’, au anunțat reprezentanții Ministerului Educației.

Ministerul Educației a lansat anul trecut programul de finanțare pentru construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi, componentă a Planului Național de Redresare și Reziliență. 225 de milioane de euro sunt destinați acestui program, care se derulează pe două direcții. Cele mai multe fonduri sunt destinate unor lucrări de renovare prin care clădirile să funcționeze cu un consum mai mic de energie și să devină mai prietenoase cu mediul – izolații termice, montare de panouri solare, facilități pentru colectarea selectivă a deșeurilor -, dar este prevăzută și construirea de unități de învățământ noi, cu materiale ecologice, cum ar fi covoare și vopsele din materiale naturale reciclabile, cu o mai bună ventilație și reducerea costurilor de funcționare, a emisiilor de dioxid de carbon și a consumului de apă. Proiectele au fost depuse exclusiv online, pe platforma electronică PNRR.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here