Profesorul pensionar care ar fi abuzat sexual o minoră la meditaţii, arestat 30 de zile. Ce spune conducerea liceului din Olt despre acesta

0
1344

Profesorul originar din Olt,  de 68 de ani, care ar fi abuzat sexual o minoră la meditaţii, a fost arestat pentru 30 de zile. Asta după ce iniţial, bărbatul fusese lăsat în libertate, sub control judiciar, însă procurorii au contestat decizia.

Profesorul de matematică, pensionar, acuzat că a gresat sexual o fată de 14 ani la meditaţii, a fost arestat pentru 30 de zile.  Acesta a fost timp de 45 de ani profesor de matematică la  Liceul Teoretic din Drăgăneşti – Olt, instituție pe care a și condus-o ani buni. Acesta a fost și consilier local câţiva ani,  iar de când a ieșit la pensie (2021) s-a mutat în Bucureşti, unde a continuat să dea meditații elevilor.

 ‘Eu nu am fost elev prea mulți ani aici, dar l-am prins pe domnul profesor câteva luni ca și coleg, dar și ca director al școlii. Personal nu am auzit niciodată ceva despre dânsul. Erau o familie model în comunitate. Eu îl cunosc pe domnul profesor ca fiind un om serios, bine pregătit profesional  și a fost o mirare să auzim ce se spune în presă. Cât a fost profesor la noi nu s-a auzit nimic, nu a venit nimeni să facă o sesizare, o plângere în acest sens despre domnul profesor. De când a plecat de aici, de mai bine de doi ani, noi nu știm nimic despre activitatea dânsului din capitală’, a declarat pentru Ptv Oltenia, directorul Liceului Teoretic din Drăgănești – Olt, David Lala.

Faptele profesorului au ieșit la iveală după ce eleva sa a căpătat curaj și le-a povestit părinților.

Potrivit anchetatorilor, nu e exclus să mai apară şi alte victime ale dascălului pensionar.

Numărul profesorilor care se transformă în abuzatori este din ce în ce mai mare, lucru ce a determinat Ministerul Educației să solicite Inspectoratelor Școlare ca toți profesori să fie verificați în baza de date a Poliției . Deși există un registru al abuzatorilor sexuali, profesorii titulari nu sunt obligați să prezinte angajatorului un certificat de integritate comportamentală. Legislația prevede ca, anual, doar profesori suplinitori sau cei de la plata cu ora să prezinte acest certificat.

Ultimele cazuri de abuzuri sexuale asupra minorilor, înregistrate în ultima perioadă, au fost făcute de cadre didactice titulare. De exemplu: Instructorul de înot, în vârstă de 20 de ani, din Capitală, ce a violat o fetiță de 7 ani, în bazinul de la Dinamo, sub ochii mamei şi a altor zeci de părinţi aflaţi în tribune. Iar un profesor, tot de matematică, din Călăraşi a fost arestat pentru că ar fi abuzat două copile în timp ce le medita.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here