ANES a primit vizita ambasadoarei Suediei in Romania

0
200

Secretara de stat a Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Luminița Popescu, a avut onoarea de a primi vizita Excelenței Sale, doamna Therese Hyden, ambasadoarea Suediei în România, și a doamnei Consilier Kamilla Lindström Rehbinder, Adjunctul Misiunii, astăzi, la sediul ANES. Excelența Sa, doamna Hyden, și-a exprimat interesul pentru HELPLINE-ul 0800.500.333, dedicat victimelor violenței domestice, discriminării pe criteriul de sex și traficului de persoane, gestionat de ANES, pentru serviciile și centrele destinate victimelor violenței domestice, centrele destinate agresorilor, precum și pentru alte tipuri de servicii furnizate victimelor violenței domestice.

”Pentru a realiza egalitatea de șanse în deplinătatea ei, trebuie să luptăm împreună. Fiecare pas pe care îl facem acum, fiecare decizie pe care o luăm, definește viitorul în care fiecare femeie și fiecare bărbat vor avea șanse egale și vor fi tratați cu respect și demnitate” a afirmat doamna Luminița Popescu, secretară de stat a Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați.

Suedia este un exemplu de bune practici în domeniul egalității de gen, fiind recunoscută pentru angajamentul ferm în promovarea drepturilor femeilor și în implementarea politicilor care sprijină egalitatea. Acest fapt a deschis oportunitatea discuțiilor pe următoarele teme: consolidarea egalității de gen în viața publică din România: integrare, guvernare și leadership din perspectiva Analizei privind politicile egalității de gen în România, abordarea integratoare de gen, împuternicirea politică și economică a femeilor, bugetarea de gen 2016-2022, inițiativa de creare a expertizei naționale și locale, schimbului și angajamentului pentru consolidarea egalității de gen în sectorul public din România, precum si integrarea perspectivei de gen în educație și exemplele de bune practici din Suedia în acest sens. Ambasada Suediei este un partener de încredere al ANES, lucrând împreună pentru promovarea egalității de gen și îmbunătățirea condițiilor femeilor în societate. Colaborarea îndelungată și solidă între cele două instituții demonstrează angajamentul comun pentru promovarea drepturilor femeilor și pentru crearea unei societăți în care fiecare individ este tratat cu respect și demnitate.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here