IPJ Olt – activitati in domeniile silvic si piscicol

0
179

În vederea reducerii tăierilor ilegale de arbori din păduri, pe parcursul anului trecut, polițiștii au desfăşurat activități specifice, pentru prevenirea și combaterea acestora, cât și a faptelor ilegale asociate din circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. În perioada analizată, polițiștii au executat 37 de controale în fondul forestier, 100 de controale pe linia depozitării, prelucrării, sortării, comercializării materialelor lemnoase/produselor din lemn, 323 de controale pe linia legalităţii transportului materialelor lemnoase şi 42 de controale în urma altor acţiuni în domeniul silvic. Potrivit unui comunicat IPJ Olt:

„În perioada analizată, urmare a activităţilor desfăşurate în domeniul silvic, a fost confiscată fizic cantitatea totală de 551,76 de mc de material lemnos, fiind aplicate 50 de sancțiuni contravenționale conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu modificările și completările ulterioare, în valoare de 127.500 de lei. În ceea ce priveşte infracţionalitatea în domeniul silvic, a fost înregistrată o scădere cu 15 fapte, de la 314 fapte înregistrate în anul 2022, la 299 fapte în anul 2023”.

În anul 2023, în vederea diminuării braconajului piscicol, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au fost organizate 27 de acţiuni în domeniul piscicol, fiind constatate 67 de infracțiuni, cu 10 mai puține față de aceeași perioadă a anului trecut, când au fost constatate 77 de infracțiuni. De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 202,2 kilograme de peşte de diferite specii, 28 de plase de pescuit monofilament, 6 plase de fir textil, 11 alte unelte de pescuit, 4 bărci pneumatice, 2 vâsle și o lansetă.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here