Peste 900 inspecții efectuate de Garda de Mediu Olt in 2023

0
218

În anul 2023, cei 9 comisari ai GNM-CJ Olt au efectuat un număr total de 916 inspecții, din care 204 au fost inspecții planificate și 712 neplanificate.

În ceea ce privește inspecțiile neplanificate, comisarii de mediu au efectuat:

– 82 de controale privind respectarea condițiilor din actele de reglementare;

– 22 de controale in urma autosesizării GNM

– 185 de controale ca urmare a unor sesizări / petiții;

– 4 controale in urma unor accidente/incidente

– 132 de controale dispuse de Comisariatul General al GNM;

– 2 inspecții pentru verificarea modului de realizare al obligațiilor stabilite la           încetarea activității

-9 inspecții pentru verificare de obiective noi;

– 50 de controale de verificare a realizării măsurilor stabilite la controale anterioare;

– 226 de controale împreună cu alte autorități, conform protocoalelor încheiate în acest sens cu diverse instituții la nivel județean;

Principalele neconformități constatate în urma controalelor menționate au fost:

funcționarea fără a deține autorizație de mediu conform prevederilor legale, gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor deținute sau generate în urma desfășurării activității, abandonarea de deșeuri menajere sau reciclabile în zone nepermise, neluarea măsurilor necesare pentru limitarea emisiilor de poluanți în atmosferă, deficiențe in Colectarea selectivă / separată a deșeurilor reciclabile în vederea valorificării.

În urma controalelor, au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, dintre care 62 de avertismente si 124 de amenzi în valoare de 2 191 500 lei. De asemenea in urma acestor controale au fost constatate sancțiuni complementare de suspendare a activității (4) și de desființare a lucrărilor (2) și a fost propusă o suspendare a actului de reglementare. Pentru toate deficientele constatate au fost impuse masuri cu termene de realizare precise.

Comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Olt, au coordonat si participat la activitatea din cadrul Proiectului “Săptămâna Verde, desfășurând acțiuni educaționale cu privire la importanța gestionării deșeurilor, păstrarea unui mediu mai curat, alături de elevi si cadre didactice de la unitățile de învățământ: Școala Gimnazială Ștefan Protopopescu Slatina, Licelul Tehnologic Crâmpoia, Scoala Gimnazială Osica de Sus, Liceului Teoretic ”Petre Pandrea” din Balș, Liceul Tehnologic Iancu Jianu. Scoala Gimnazială Stoicănești cât și acțiuni în cadrul programului Let’s Do It România, pe raza județului Olt. De asemenea, GNM-CJ Olt a participat in cadrul manifestărilor organizare de Primaria Corabia in cadrul Zilei Dunării prin acțiuni educaționale alături de elevii din Orașul Corabia.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here