ALRO a prelungit cu încă trei ani facilitatea de credit sindicalizată în valoare de 150 de milioane USD

0
501

Exim Banca Românească a coordonat prelungirea, până în anul 2026, a facilităţii de credit pentru capital de lucru în valoare de 150 de milioane de dolari pentru Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu din Europa după capacitatea de producţie.

„ALRO a continuat să activeze într-un mediu economic foarte provocator, caracterizat prin costuri ridicate de producție și o cerere mai mică pentru unele produse din aluminiu. Cu toate acestea, am profitat de poziția noastră puternică pe piața produselor din aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mare, ne-am concentrat pe creșterea eficienței operațiunilor noastre și pe reducerea costurilor și am reușit să ne menținem poziția la nivel internațional”, a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație, ALRO.

În ultimii 20 de ani, Grupul ALRO a investit peste 885 de milioane de dolariîn tehnologie de ultimă generație, în creșterea eficienței operaționale și în programele de protecție a mediului.Aceste investiții au dus la diversificarea portofoliului de produse, cu accent pe aluminiu cu valoare adăugată mare și foarte mareși la reducerea amprenetei ecologice la nivelul întregului Grup.

„Prelungirea facilității de credit, sub coordonarea Exim Banca Românească și cu un sindicat de instituții financiare puternice, vine ca o confirmare a faptului că programul de dezvoltare pe termen lung al ALRO poate susține continuitatea afacerii și poziția noastră la nivel internațional. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de echipele implicate în procesul de negociere, Exim Banca Românească, sindicatul băncilor și casele de avocatură care au reprezentat toate părțile”, a adăugat Genoveva NĂSTASE, Director Financiar, ALRO.

Alro Slatina are 1,1 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de Vimetco Plc, în timp ce Paval Holding deţine 23,2% din acţiuni, iar Fondul Proprietatea are 10,2%. Acţiunile ALR se tranzacţionează în scădere cu 2,2% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 11,8 mil. lei, arată datele BVB.

Compania a încheiat primele nouă luni din 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 2,24 mld. lei, în scădere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2022, respectiv o pierdere netă de 394 mil. lei, de la pierderi de 109,5 mil. lei în ianuarie-septem­brie 2022, conform datelor din raportul financiar trimestrial.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here