Colapsul din Sănătate continuă. Angajații din Ambulanță au intrat în GREVA FOAMEI

0
1309

Angajații de la Serviciile de Ambulanță din Olt, dar și din întreaga țară, aflați în timpul liber, protestează astăzi timp de două ore, în sediile centrale, pentru a-i susține pe cei cinci lideri de sindicat care au intrat în greva foamei. Motivul protestului este respingerea de către Parlament a condițiilor deosebite de muncă.

Printre cei cinci protestatari intrați în greva foamei se numără și Daniel Mușa- lider la Sindicatul Ambulanța Olt.

„Am decis să mă alătur domnului președinte Chiș, pentru că am avut promisiuni că Legea 5 pentru condiții speciale și deosebite va trece, ieri, în Parlament. Legea a trecut de Senat cu câteva zile înainte, aceeași Comisie care a trecut lega în Senat, a ajuns în Camera Deputaților, a anulat toate amendamentele. Noi protestăm pentru grupă. Până în 2001, noi am fost grupă a II-a, apoi nu am mai fost. Paradoxul este că patru județe din țară  au grupa, celelalte nu o au. Vrem grupă ca să putem beneficia opțional,  să ne putem pensiona la 57 de ani, pentru că SMURD-ul face o muncă inferioară nouă și beneficiază de acest statut. Noi de ce să nu beneficiem!? Gândiți -vă să vină un echipaj de 65 de ani să facă o resuscitare eficientă, conform protocolului. Angajații care au probleme de sănătate, fără penalități, să se poată pensiona la 57 de ani, iar legea nu trece, a fost refuzată aseară, în condițiile în care aveam promis că ea va trece. Să nu mai  spunem că, angajații de la circ beneficiază de această lege, începând de ieri, și pentru noi nu se poate aplica. În pandemie am fost eroi, acum…. În 2020 , am fost bolnav de COVID, cu afectare pulmonară de 75 la sută, nu îmi mai dădeau șanse că trăiesc. Un coleg de al nostru, medic de la Slatina, a și decedat, atunci am fost eroi. Am solicitat să negociem cu domnul premier, delegația noastră se va multa la Guvern, unde vom protesta. De aseară, de la ora 18.00, am intrat în greva foamei, pe termen nelimitat”, a spus Daniel Mușa, ambulanțier SJA Olt.

Cei cinci lideri, Chiș Gheorghe – președintele Federației Naționale Sindicale „Ambulanţa”din România, Gâdiuță Claudia – lider la Sindicatul Liber Independent Salvarea Tulcea, Dragomir Valentin – lider la Sindicatul Ambulanța Brăila, Comănescu Alexandru – lider la Sindicatul Ambulanța Vâlcea și Mușa Daniel Constantin – lider la Sindicatul Ambulanța Olt care au intrat în greva foamei , vor protesta la intrarea în  Camera Deputaților, apoi  în fața Guvernului României.

Motivul pentru care au intrat în grevă, conform unui comunicat al Federaţiei Naţionale Sindicale „Ambulanţa” din România (FNSAR), este acela de erecunoaștere a condițiilor de muncă în care personalul profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță își desfășoară activitatea, drept anulat prin votul din Comisia pentru muncă și protecție socială și prin votul plenului din Camera Deputaților, din data de 20 noiembrie 2023, la propunerea Guvernului României, prin Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și a Casei Naționale de Pensii Publice, prin proiectul de lege privind sistemul public de pensii.

Greviștii, susținuți de protestatari din țară cer o întâlnire de urgență cu prim-ministrul  României domnul Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, domnul Alfred-Robert Simonis, președintele Comisiei pentru Muncă și protecție socială, domnul Adrian Solomon, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, doamna Simona-Bucura Oprescu și ministul Sănătății< domnul profesor univ. dr. Alexandru Rafila, pentru a stabili modalitatea de soluționare a revendicărilor sindicale și pentru a se găsi soluții care să resolve situațiile cu care se confruntă serviciile de ambulanță’, se arată în comunicatul FNS ‘Ambulanța’.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here