Testare GRATUITĂ pentru hepatitele virale B și C în Caracal

0
486

Institutul Clinic Fundeni în parteneriat cu Asociația Română Anti-SIDA (ARAS) și Primăria Municipiului Caracal organizează joi, 23 noiembrie, o amplă actiune de testare pentru hepatitele virale B și C. Caravana LIVE(RO)2-SUD se va afla pe Platoul din fața Primăriei Municipiului Caracal, în intervalul orar 10.00-14.00.

Potrivit autorităților locale din Caracal, testarea va avea loc pe Platoul din fața Primăriei, iar persoanele care își doresc testarea sau continuarea investigațiilor trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valabil.

Doritorii au posibilitatea de a veni direct la Caravană pentru testare sau continuarea investigațiilor sau se pot programa lăsănd un mesaj cu numele si prenumele la numărul de telefon 0766/327 738.

Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care doresc să se testeze pentru hepatitele virale B și C testarea și stadializarea va fi asigurată de o echipa medicală formată din medici gastroenterologi și asistenți medicali din cadrul Centrului de Prevenție de la Institutul Clinic Fundeni. În acest mod echipa medicală dorește să vină în suportul persoanelor ce își doresc să afle dacă au o infecție cu virusul hepatitic B sau C, dar pentru care este mai greu să se deplaseze într-un spital sau nu și-ar putea permite unele investigații specifice.

Campania se adresează tuturor persoanelor peste 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurate prin sistemul public de asigurări de sănătate, cu domiciliul în județul Olt sau într-unul dintre județele de acoperire a Proiectului, cu excepția femeilor însărcinate, care pot beneficia de aceste investigații printr-un program specific. Singura condiție este ca persoanele ce își doresc testarea sau continuarea investigațiilor să aibă asupra lor un act de identitate valabil.

La caravană pot veni și pacienții deja depistați de medicii de familie din județul Olt prin intermediul acestui Program, dar care, din diverse motive, nu au avut posibilitatea de a ajunge la unul dintre Centrele de Prevenție din cadrul Spitalului Județean de Urgență Craiova, Institutului Clinic Fundeni sau al Spitalului Universitar de Urgență București.

Testarea tuturor celor prezenți în data de 23 noiembrie la Caravană se va asigura prin teste rapide efectuate din sânge capilar (deget). Persoanele depistate pozitiv în urma testării vor beneficia de analize din sânge venos pentru determinarea nivelului viremiei și fibroscan plus ecografie pentru evaluarea gradului de fibroză hepatică.

Toate persoanele prezente la testare și toți pacienții depistați vor beneficia de consilierea și îndrumarea echipei partenerului oficial al Proiectului LIVE(RO)2-SUD, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS)’, anunță organizatorii.

Proiectul LIVE(RO)2-SUD: Program regional de prevenire, screening și diagnostic al pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor cu virusurile hepatice B/D și C, prin care au fost testate aproape 180.000 de persoane pentru depistarea infecțiilor cu virusuri hepatitice B/D și C, s-a derulat în douăsprezece județe din zona SUD-MUNTENIA și SUD-VEST OLTENIA de la începutul anului 2021 și se apropie de final.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here