Percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infrațional organizat și obținerea ilegală de fonduri

0
223

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub coordonarea unui procuror de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț, pun în executare, in această dimineață, 46 de mandate de percheziție domiciliară, in judetele Bistrița Năsăud, Bihor, Constanța, Dolj, Hunedoara, Ilfov, Olt, Prahova, Sibiu, Timiș, Mureș, Giurgiu, Dâmbovița și în municipiul București, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și obținerea ilegală de fonduri. Potrivit unui comunicat de presa al IGPR:

“Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna ianuarie 2020, prin intermediul a 23 de societăți comerciale, bănuiții ar fi solicitat fonduri publice printr-un programul, prezentând date și documente false. Prejudiciul cauzat este de 4.086.000 de lei”.

In cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here