AJOFM Olt organizează, în data de 27 octombrie 2023, Bursa Locurilor de Muncă pentru absolvenți

0
251

Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt organizează în data de  27 octombrie 2023 Bursa Locurilor  de  Muncă pentru absolvenți,dedicată absolvenților de învățământ care are drept scop satisfacerea rapidă a cererii și ofertei de forță de muncă.

Invităm agenții economici, persoanele în cautarea unui loc de muncă dar și reprezentanții instituţiilor interesate de domeniul pieței muncii să participe, într-un cadru organizat, la Bursa generală pentru absolvenți, pe 27 octombrie 2023.

Angajatorii își pot prezenta oferta locurilor de muncă vacante, au ocazia de a cunoaște direct viitorii angajați, ce îşi doresc aceștia și ce aşteptări au de la un loc de muncă, iar persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot testa piața muncii, pot afla care sunt meseriile cele mai căutate, care sunt competențele și abilitățile care cresc șansele de a obține un loc de muncă, pot negocia direct un pachet salarial.

Toți cei prezenți vor afla de la organizatori, respectiv de la reprezentanții agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă, informații referitoare la facilităţiile oferite de Legea nr.76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă despre măsurile active, stimulente, prime oferite angajatorilor și persoanelor înregistrate în baza de date a ANOFM, dar și despre cursurile de formare profesională organizate în regim propriu sau prin furnizorii de servicii specializate, acreditaţi.

Totodată, pentru că „eSPOR-Relația cu angajatorii”, proiect aflat în implementare până la data de 31 decembrie 2023, prevede adaptarea serviciilor dedicate angajatorilor funcție de nevoile acestora, prin proceduri simplificate, prin introducerea de servicii on-line bazate pe semnătură electronică, în implementarea măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă, vor fi puse la dispoziție, cu ocazia Bursei, informații, materiale care vor detalia schimbările în bine, în relația nostră cu angajatorii.

Indiferent de numărul contractelor de muncă încheiate cu ocazia unui astfel de eveniment, este un câștig faptul că se întâlnește direct, cererea cu oferta, că toți cei implicați experimentează, poate pentru prima dată roluri de actori activi pe piața muncii’, anunță AJOFM Olt.

Potrivit sursei citate prin intermediul celor două burse naționale organizate în anul 2022, în primăvară (20 mai 2022), pentru toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și în toamnă (14 octombrie 2022), pentru absolvenții de învățământ, precum și burse la cererea pieței muncii locale, au fost ocupate peste 9.000 persoane.

Interesul crescut pentru acest gen de evenimente este reflectat și în evaluarea după Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată în data de 12 mai anul acesta, la care au participat 2.070 agenți economici, au fost oferite 35.196 locuri de muncă, au participat 27.433 persoane în căutare de loc de muncă și au fost selectate, în vederea încadrării, 11.309 persoane.

‚Recomandăm persoanelor interesate să urmărească site-ul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (www.anofm.ro) și pagina noastră de facebook. De asemenea, pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.Angajatorii care doresc să participe la acest eveniment, sunt așteptați să contacteze agențiile pentru ocuparea forței de muncă pentru a anunța locurile de muncă vacante disponibile’, se arată în comunicatul AJOFM Olt.

PTV Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here