Incendiu cu risc de propagare la locuinte

0
334

Peste 30 de pompieri actioneaza pentru lichidarea unui incendiu de vegetatie si mărăciniș, izbucnit la ieșirea din Slatina spre Curtișoara. Incendiul cu posibilități de propagare la locuințe și societăți comerciale, se manifestă în mai multe focare. Acționează cinci autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și 3 autospeciale pentru primă intervenție.

La misiune participă, în sprijin și SVSU Curtișoara, SPSU Rivergate Fire și SPSU Artrom Steel Tubes.

Se lucrează pentru lichidarea ultimelor focare. Reprezentantii ISU va reamintesc faptul ca pentru evitarea unor tragedii este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu, în zonele afectate de uscăciune avansată, precum și pe timp de vânt; locurile cu pericol de incendiu, în care se aplică această interdicție, se stabilesc și se marchează de persoanele în drept.

Situatia incendiilor  de vegetatie uscata care s-au produs pe raza Judetului Olt in primele 8 luni ale acestui an, nu este una imbucuratoare. Peste 400 de astfel de evenimente s-au produs in judetul nostru, majoritatea  arderi necontrolate care s-au manifestat dupa incheierea campaniei agricole de recoltare a cerealelor paioase. Pe aceasta cale, ISU Olt, atentioneaza cetatenii ca in cazul incendiilor produse la paduri, plantatii, culture agricole, miristi sau pasuni si fanete, persoanele aflate in apropiere au obligatia sa intervina imediat cu mijloacele de care dispun, pentru limitarea si stingerea acestora. De asemenea, reamintesc ca  practica de ardere a miristilor este strict interzisa. Este permisa arderea controlata a unui teren infestat, in conditiile in care, din punct de vedere tehnic nu exista alta solutie pentru a starpi daunatorii. In aceasta situatie, proprietarul terenului trebuie sa urmeze anumiti pasi.

PTV Oltenia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here