Crimă la stână….Un cioban și-a ciomăgit fratele până la ultima răsuflare

0
1417

O întreagă comunitate dintr-un sat din Olt este îngrozită de o crimă înfiorătoare. Oamenii din Plăviceni, comuna Scărișoara sunt îngroziți de modul în care un bărbat a fost omorât  chiar de către fratele său cu un ciomag. Acesta din urmă și-a recunoscut vina.

Potrivit anchetatorilor, în momentul izbucnirii conflictului, cei doi se aflau la stână. Aceștia sunt cunoscuți in comuna pentru faptul că aveau altercații mai mereu, atunci când se aflau sub influența alcoolului.

‘Cei doi provin dintr-o familie cu noua frați. Știam că se bat mai mereu sau se ceartă atunci cant beau exagerat. Acum conflictul ar fi izbucnit  de la mai multe, se certau des. Noi , în comună îi știam că beau, dar nu că sunt violenți. Ei stau mai mult acolo la stână, au fost ciobani și în alte localități, dar ce s-a întâmplat atunci…O lovitură a fost fatală’, a declatat Dan Iacob, primarul comunei Scarisoara.

Conform unui comunicat transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, procurorii au fost sesizaţi telefonic cu privire la faptul că, în după-amiaza zilei de 22 august, pe fondul unui conflict spontan, un bărbat care se afla la o stână situată în extravilanul satului Plăviceni, comuna Scărişoara, a fost lovit cu o bâtă, de mai multe ori, în mod succesiv, la nivelul corpului, inclusiv în zona gâtului, de către fratele său, victima decedând.

„Fiind audiat, în prezenţa apărătorului din oficiu, inculpatul G.D. a recunoscut săvârşirea infracţiunii reţinute în sarcina sa, arătând că, în urma unor ameninţări ale fratelui său G.M. la adresa sa, a luat un ciomag din lemn de dud şi i-a aplicat o lovitură cu acesta în zona gâtului, deşi nu a vrut să-l lovească în acel loc, ci la corp, pe spate. Victima a căzut la pământ, iar el a continuat să îl lovească, aplicându-i alte două lovituri cu acel ciomag, în zona pieptului”, arată sursa citată.

Inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, urmând să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi, din cadrul Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here