Ștrandul din Slatina va renaște Au început lucrările la fostul ștrand

0
6695

Au inceput lucrările la fosta bază sportivă „Dumitru Dobrescu”. În urmă cu câțiva ani Primăria Slatina a demarat un proiect de modernizare a fostului ștrand din cartierul Progresu, lăsat în paragină de Ministerul Tineretului și Sportului, iar de două săptămâni muncitorii lucrează la noul proiect.

În acest moment terenul a fost curățat, iar aici vor fi construite, conform proiectului, un amfiteatru în aer liber, parc cu diverse tipuri de arbuști, locuri de joacă pentru copii, spații pentru activități în aer liber, skate park, zonă pentru role și biciclete, spații verzi și fântâni arteziene ,irigate cu sistem automat, sistem de iluminat cu LED-uri, sistem de colectare, dirijare și evacuare a apelor pluviale și o parcare.

Potrivit proiectului de hotărâre, întreaga investiție se ridica la peste 24 de milioane de lei, iar durata de realizare a obiectivului de investiții va fi de 12 luni, din care două luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție.

Ştrandul din cartierul Progresul a fost cândva cel mai căutat loc din oraș. Cele două bazine aveau dimensiuni generoase – unul pentru adulţi şi un altul pentru copii, dar şi alte alternative de petrecere a timpului liber: tenis de masă, karting, tenis de câmp, plus duşuri şi vestiare.

După 1990 ştrandul a decăzut. Acesta a fost  preluat de către Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport (DJTS), iar în scurt timp a devenit un loc lăsat în paragină.

În 2012 a fost aprobat în CL proiectul pentru modernizarea Bazei „Dimitrie Dobrescu”. Apoi administrația slătineană a început demersurile de a căuta finanțare pentru proiect. Primăria și-a indeplinit de ani buni partea sa de înțelegere, dar Ministerul Sporturilor a blocat demararea lucrărilor.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here