Ultimii legumicultori olteni așteptați la DAJ să depună actele din Programul TOMATA

0
1529

Astăzi este ultima zi de depunere a documentelor justificative care atestă comercializarea  în cadrul Programului ‘Tomata’. La sfârșitul lunii trecute Guvernul a prelungit perioada de valorificare a tomatelor cu 15 zile.

Astfel că, potrivit actului normativ aprobat termenul limită până la care se pot depune documentele justificative la direcțiile agricole județene, respectiv până la data de 18 iulie 2023, inclusiv.

La nivelul județului Olt mai au de depus actele justificative aproximativ 30 de fermieri.

‘În Olt am avut depuse 7073 de dosare iar 45 au fost respinse. Astăzi îi așteptăm să aducă documentele justificative pe ultimii 28 de legumicultori. Noi i-am notificat și știm că vor veni. În mare parte sunt din Pleșoiu, Strejești. În cazul în care nu vor depune documentele justificative nu vor intra la plată’, a declarat Gabriela Andronie, director DAJ Olt.

Ajutorul de minimis din cadrul Tomata 2023 este stabilit la o valoare de 3.000 de euro per beneficiar eligibil, cu o suprafață minimă de 1.000 metri pătrați de solar ori seră și care valorifică minim trei kilograme de roșii pe metrul pătrat.

Potrivit unor surse, banii vor intra în conturile legumicultorilor în cursul lunii septembrie.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here