Ultimele zile de înscriere la Festivalul de Teatru și Scurt Metraj pentru Tineret „fesTin” Caracal 2023

0
1487

Timp de patru zile, Teatrul Național din Caracal va găzdui cea de-a XV-a ediție a Festivalului de Teatru și Film de scurt-metraj pentru Tineret fesTIN, la care vor  participa tineri actori din  întreaga țară, care se vor „duelat” la două secțiuni: teatru și film de scurt-metraj.

În perioada aceasta sunt așteptate trupele de actori să se înscrie. Luni, 17 iunlie este data limită de înscriere , anunță Centrul Cultural Radu Șerban. Tema din acest an este Atracție, iar lista participanților admiși va fi anunțată pe 24 iulie. Festivalul este structurat pe două secțiuni: teatru și film de scurt metraj, presupunând workshop-uri și concurs.

Dăm startul unei noi provocări pentru fesTinerii din țară!

Teatru, film, muzică, workshop-uri, personalități din lumea teatrului și a filmului, dar și multe alte activități vă așteaptă în perioada 24-27 august la cea de-a XV-a ediție fesTin – festivalul de teatru și film de scurtmetraj pentru tineret.

Grăbiți-vă! Data limită de înscriere este 17 iulie 2023’ , se arată în mesajul postat pe pagina de socializarea a Centrului Cultural ‘Radu Șerban’, Caracal.

Festivalul se adresează liceenilor din clasele IX – XII şi cadrelor didactice care îi îndrumă şi îi încurajează spre simţirile şi manifestările artistice.

Fiecare instituţie va prezenta un singur spectacol de minim 25 de minute şi maxim 40  de minute. În concurs pot participa şi  interpreţi  individuali care vor susţine un recital (monolog, colaj versuri sau proză) de maxim 10 minute. Repertoriul este la alegere. Spectacolele vor fi prezentate la Teatrul Naţional Caracal.  Poate fi abordat orice gen aparţinând teatrului. Ideile creativ novatoare, promovate în realizarea spectacolului (text, regie, scenografie, interpretare, coloană sonoră), constituie un avantaj în departajarea trupelor prezente în concurs. Organizatorii fac menţiunea că nu se admit texte gen brigadă artistică sau grup satiric, cuplete, bancuri, trivialităţi. Coloana sonoră a spectacolului să fie înregistrată pe CD. Pentru secţiunea Film de scurt metraj sunt admise scurt metraje cu o durată cuprinsă între 5 – 15 minute (ficţiune, documentar, eseu), în format DVD. Nu va fi apreciată neapărat  performanţa tehnică cât, mai ales,  creativitatea, inventivitatea şi originalitatea. Tema este: Prietenia pe Facebook vs. RealitatePreselecţia trupelor de teatru, a interpreţilor individuali şi a scurt metrajelor se face : Pentru secţiunea Teatru –  pe baza unei înregistrări (nu neapărat în condiţii de spectacol, poate fi şi un fragment) care va fi trimisă pe suport CD sau prin e-mail; Pentru secţiunea Film de scurt metraj – va fi trimis filmul integral, pe suport DVD sau prin e-mail. Pentru ambele secţiuni vor fi trimise organizatorilor CV-ul trupei de teatru/interpretului individual/realizatorului de film şi datele de contact ale profesorului/regizorului coordonator. Pe lângă CV-ul de înscriere în concurs a spectacolului, interpretului individual sau a filmului de scurt metraj, participanţii sunt rugaţi să trimită afişe, caiete program, orice informaţii despre trupă,  textul jucat/filmul de scurt metraj, motivaţia alegerii textului respectiv, date despre actori-elevi, despre echipa de filmare, fotografii din spectacol.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here