Elevii de la CNGR câștigă, din nou, Concursul YPEF -Tineri în pădurile Europei

0
1727

Elevii de la Colegiul Național ‘Radu Greceanu’ reușesc să se claseze pe primul loc, pentru al doilea an consecutiv , la faza națională a Concursului YPEF -Tineri în pădurile Europei.

La faza națională  ce avut loc  în la Parcul Natural Vânători Neamț,  au participat 10 echipe din  Olt, Brăila, Tulcea, Gorj, Mehedinți, Cluj, Neamț, Galați, Teleorman și Iași.

Potrivit conducerii CNRG , echipa Slatinei a avut aceași formulă ca și anul trecut. Emanuel Stegaru, Alina Țone și Alexandra Preda au reușit să obțină 9,46 , notă ce i-a poziționat pe primul loc.

Concurenții au avut de parcurs mai multe probe: realizarea unui eseu legat de atracțiile și elementele de biodiversitate din Parcul Natural Vânători Neamț, recunoașterea de frunze și arbori forestieri dar și a diferitelor sunete scoase de păsări, tir cu arcul și o probă de sincronizare contra cronometru, s-au stabilit echipele de podium.

Pe locurile secunde s-a clasat echipa de la  Neamț – Colegiul Național “Calistrat Hogaș”-locul al II –lea și echipa județului Brăila- Colegiul Național “Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila- locul al III –lea.

Acest concurs are și o etapă internațională, dar din păcate in ultimii doi ani nu s-a mai ținut.

Concursul educativ YPEF – Young People in European Forests – are că obiectiv conștientizarea și educarea tinerei generatii asupra patrimoniului european natural, conservării biodiversității și gestionării durabile a pădurilor.

Concursul YPEF este organizat de RNP Romsilva și Ministerul Educației, în acest an a fost sprijinit financiar prin proiectul „Ținutul Zimbrului – un model de conservare prin procese naturale și dezvoltare sustenabilă prin educație și ecoturism” finanțat de Fundația OMV Petrom prin programul „Verde pentru Viitor”, dezvoltat de FDSC și ProPark. Asociația de Ecoturism din România (AER) implementează proiectul în parteneriat cu RNP Romsilva – Administrația Parcului Natural Vânători Neamț, Asociația Mioritics și Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice.

Redactor : Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here