13 elevi de le Metalurgic participa la Școala de vară, din Craiova

0
2156

În această perioadă, timp de două săptămâni, elevii Liceului Tehnologic Metalurgic experimentează viața de student.

13 elevi de la Metalurgic participă zilele acestea la școala de vară a Facultății de Inginerie Electrică din Craiova.

Potrivit directorului adjunct al liceului, Dana Târcomnicu, este pentru al treilea an în care elevii participă la acest proiect. Anul acesta, cei 13 elevi de la Metalurgic, din clasele a X-a și a XI-a profil electric și mecanic, participă la ateliere de inginerie electrică, eletromecanică, protecția mediului, inginerie aerospațială, dar și la cursuri de orientare profesională și in carieră, precum și la ateliere juridice.

‘Proiectul școala de vară ’FIE: O vară în studenție ’ își propune să vină în ajutorul elevilor  care sunt în momentul în care trebuie să își aleagă cariera. Ei trebuie să facă o alegere potrivită, în concordanță cu idealurile, aptitudinile, competențele și abiliățile lor. Prin acest proiect sunt vizați , în mod special, elevii dintr-o categorie aflată în pargul abandonului școlar. Ne dorim ca ei să urmeze o școală, să învețe o meserie și pe viitor să își creeze o carieră. An de an au mers tineri care la întoarcere au avut noi perspective. Inclusiv de a urma o facultate de profil. Orice proiect, orice activitatea are un scop clar, acela de a forma elevi, dar și de a le deschide noi orizonturi’, a declarat Dana Târcomnicu.

Totodată, ca în fiecare an, elevii au participat la ateliere practice, au vizitat fabrici și uzine de profil, dar și obiectivele turistice ale orașului.

Școala de vara se va încheaia la finalul acestei săptămâni.

La școala de vară participă elevi din patru județe, Olt, Dolj, Gorj și Vâlcea.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here