MApN caută soldați rezerviști. În Olt sunt disponibile 18 locuri, la UM Caracal

0
1673

A început o nouă campanile de recrutare și selecție pentru românii care vor să se înscrie în serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României.

Au fost scoase peste două mii de locuri pentru toate categoriile de personal – ofițeri, maiștri militari, subofițeri, soldați și gradați. Potrivit purtătorului de cuvânt al CMJ Olt, Daniel Bărbulescu, la Unitatea Militară din Caracal sunt disponibile patru locuri de soldați gradați profesioniști, patru locuri de subofițeri, unul de maistru militar și nouă locuri de ofițeri. Campania de recrutare și selecție se desfășoară în perioada 22.05 – 30.06.2023 , iar la nivel național sunt disponibile 2187 de locuri pentru de rezerviști voluntari (ofițeri, maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), în unități militare din București și 38 județe – Ilfov, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. Potrivit aceleași surse, la prezentarea la centrul militar zonal, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Detalii suplimentare pot fi obținute la sediul centrelor militare zonale, județene sau de sector. Adresele poștale și datele de contact ale acestora sunt disponibile pe pagina de internet la adresa http://recrutare.mapn.ro/index.php?pagina=Contact sau https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index/php. La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:

– actul de identitate, în original şi în copie;

– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;

– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;

– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;

– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here