Tineri din Piatra-Olt, retinuti pentru furt calificat

0
226

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Piatra-Olt au reținut joi, 2 tineri cercetați pentru furt calificat. Potrivit reprezentantilor IPJ Olt, acestia ar fi sustras  mai multe bunuri electrice si electronice din anexele unei locuințe, situată pe strada Traian, din orașul Piatra-Olt, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 3.000 de lei.

“În fapt, la data de 9 aprilie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuință din orașul Piatra-Olt. La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Poliției Orașului Piatra-Olt, care au stabilit faptul că, în noaptea de 8/9 aprilie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras mai multe bunuri electrice si electronice din anexele unei locuințe, situată pe strada Traian, din orașul Piatra-Olt, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 3.000 de lei”, se arata in comunicatul IPJ.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările pentru identificarea autorilor, stabilirea situației de fapt, recuperarea prejudiciului și dispunerea de măsuri legale. În urma activităților investigativ-operative efectuate de polițiștii Poliției Orașului Piatra-Olt, la data de 4 mai, au fost identificați 2 tineri, în vârsta de 22 de ani, respectiv 17 ani, ambii din orașul Piatra-Olt, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. În urma probatoriului administrat, la data de 4 mai, sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș, pe numele celor 2 tineri a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de pocedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Redactor: Roxana Mihalache

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here