Paștele sub cod de ploi și vijelii. La Dobroteasa a căzut grindina

0
1326

Vijeliile, ploile și grindina au stricat sărbătoarea pentru locuitorii din Dobroteasa. După câteva minute de ploaie torenţială pământul a fost acoperit de un covor alb. Din fericire oamenii nu aru raportat pagube.

Potrivit diretorului DAJ Olt, Gabriela Andronie, nu au fost înregistrate pagube la culturi.

“Nu au reclamat pagube, și din câte știm noi, doar la Dobroteasa a fost înregistrată grindină. În alte zone nu au fost anunțate probleme. Doar a plouat, ceea ce este foarte bine. In ultimele 24 de ore au căzut între 2 și 14 litri de precipitații”, a declarat directorul DAJ Olt.

Meteorologii ANM au emis mai multe avertizări nowcasting Cod galben de ploi, vijelii, grindină și descărcări electrice.

Potrivit meteorologilor, Codul galben de vreme rea va fi valabil vineri între orele 12.00 – 23.00 în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Transilvaniei.

„Așteptăm descărcări electrice, intensificări ale vântului, acele vijelii, rafale puternice de vânt, pentru perioade foarte scurte de timp. Pe lângă acestea, așteptăm, izolat, și grindină, averse torențiale.Aceste fenomene nu vor fi în fiecare localitate din aceste zone, însă mediul este foarte instabil. Inclusiv în Capitală așteptăm aceste fenomene. În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini mari, vor fi rafale de peste 90…100 km/h.Pe arii restrânse, manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului”,precizează meteorologii.

Județele vizate sunt Olt, Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Buzău, Ialomița, Ilfov, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here