Își caută mama după 23 de ani

0
1477

După ce a crescut timp de 23 de ani în SUA, o tânără în vârstă de 26 de ani, născută la Slatina, îşi caută mama naturală despre care crede că era din oraşul Potcoava. Valentina a fost adoptată, în anul 2000, în Statele Unite ale Americii, iar acum își caută mama naturală pe grupul de Facebook “The never forgotten Romanian children-Copiii niciodată uitați ai României”.

“Numele meu înainte de adopție a fost MIHAI VALENTINA. M-am născut pe 5 aprilie 1997 în SLATINA, Jud. OLT. Tatăl meu m-a învățat valoarea vieții și cum să tratez oamenii cu dragoste, compasiune și iertare așadar astăzi sunt pregătită sufletește să o caut pe mama mea biologică, femeia care mi-a dat viață. Se numea MIHAI GABRIELA și cred ca era din POTCOAVA, Jud. OLT. Probabil până în 2000, când am fost adoptată, am crescut alături de ea dar nu sunt sigură de această informație. Întotdeauna mi-am dorit să-mi cunosc povestea și, crescând, am avut întotdeauna acest sentiment gol de a nu știu cine sunt înainte de a fi adoptată. De aceea vă rog să DISTRIBUIȚI această postare. Vă mulțumesc!’’, se arată în mesajul fetei.

Potrivit voluntarilor, de-a lungul anilor, peste 1500 de persoane adoptate și-au găsit familiile biologice cu ajutorul acestei pagini și în prezent peste 500 de copii adoptați sunt în căutarea celor care le-au dat viață. În paralel, există copii adoptați care apelează direct la autoritățile județene. Procedura este una relative simplă, persoana adoptată depune o cerere la ANPDCA, care ulterior contactează mama biologică, în condiții de confidențialitate. “De când a intrat în vigoare HG nr 448/2017, un numărr de 3 copii adoptați internațional s-au întâlnit cu familiile biologice, prin intermediul DGASPC Olt. Ultima întâlnire a avut loc în anul 2018, când o studentă din Franța a venit însoțită de mama adoptivă pentru a-și cunoaște frații și părinții, dar fără să mențină legătura cu ei ulterior’’, a declarat Ioana Ciobanu, purtător de cuvânt al DGASPC Olt.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here