Când vom circula până la Craiova doar pe DEx 12? Se reiau procedurile pentru Tronsonul 1

0
1266

Este posibil ca până la finalizarea tronsoanelor 3 și 4 ale DEx 12 Craiova-Slatina-Pitești să fie realizate și lucrarile la tronsonul 1. În acest moment se circulă doar pe tronsonul 2 iar tronsonul 3 este realizat in proportie de 60% iar tronsonul 4 este in execuție și va fi finalizat până la sfarșitul anului 2024.

Probleme, incă de la început au fost inregistrate pe trononul 1, unde constructorul a pierdut, de altfel și contractul. Tronsonul 1, de 17,70km, a fost adjudecat contractul pentru aceste lucrări in decembrie 2018 de o firmă italiană, Tirrena Scavi SpA, iar pentru că aceasta nu a respectat termenii, contractul a fost anulat anul trecut, în decembrie, exact după patru ani.

Acum, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a fost relansată procedura pentru finalizarea construcţiei Tronsonului 1 Craiova-Robăneşti al Drumului Expres Craiova-Piteşti, cu o lungime de aproape 18 kilometri.

”A fost relansată şi procedura pentru finalizarea construcţiei Tronsonului 1(Craiova-Robăneşti) al DEx Craiova-Piteşti! CNAIR a transmis spre validare la ANAP, documentaţia pentru lansarea licitaţiei necesare finalizării construcţiei celor 17,7 km ai acestui Tronson. Valoarea şi data limită de depunere a ofertelor vor fi vizibile după validarea anunţului de participare, iar durata noului contract de lucrări va fi de 18 luni”, a arătat Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook. Perioada de garanţie a lucrărilor va fi cuprinsă între 5 şi 10 ani, în funcţie de oferta operatorului economic declarat câştigător al licitaţiei. ”Stadiul lucrărilor la data rezilierii contractului iniţial (încheiat cu acelaşi constructor italian căruia i s-a reziliat contractul şi pentru VO Timişoara Sud) era de 57,06%”, a precizat ministrul.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here