Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu un grup de elevi romi. Patru dintre ei sunt din Olt

0
1812

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni cu un grup de elevi de etnie romă, care s-au remarcat prin rezultate școlare deosebite în contextul marcării Zilei Dezrobirii Romilor. Printre aceștia s-a numărat și patru elevi din Olt. Vorbim despre o elevă din Ianca, doi din Osica de Sus și un elev din Slatina.

Giulia Denisa Cătălina Petrianu este din Ianca și a obținut media 10 pe parcursul tuturor anilor de liceu. Denis marian toma este elev in clasa a VII a la Liceul Teoretic “Ion Gh Roșca”si de asemnenea are media 10 la școală. Giulia Vanesa maria Dobrițoiu este elevă la același liceu, în clasa aVI-a și are rezultate excepționale. Florentin George Gulie este elev la Școala nr.1 din Slatina în clasa a VI-a si a obținut anul trecut media 10. Întâlnirea dintre premier și cei 11 elevi a avut loc cu ocazia Zilei Dezrobirii Romilor.

„În această dimineață, am primit cu bucurie, la Palatul Victoria, vizita unui grup de elevi de etnie romă, care s-au remarcat prin rezultate școlare deosebite. I-am felicitat pentru activitatea lor, pentru energia și perseverența cu care se dedică școlii și i-am încurajat să continue în același ritm. Cu siguranță a fost o dimineață de luni memorabilă pentru fiecare dintre noi, pentru că am avut ocazia să ne cunoaștem și să discutăm.Am marcat astfel, împreună, Ziua Dezrobirii Romilor, care ne amintește de un moment cu valențe deosebite pentru societatea românească și pentru minoritatea romă – adoptarea, la 20 februarie 1856, a ultimului act al dezrobirii, care a însemnat finalul unei lungi și traumatice istorii a robiei, marcată de abuzuri și suferințe. Astăzi, România este un stat profund atașat drepturilor și libertăților fundamentale, în care fiecare cetățean își poate exprima și dezvolta identitatea sa etnică, religioasă, lingvistică sau culturală, iar lupta cu manifestările și atitudinile rasiste, discriminatorii sau xenofobe reprezintă un angajament permanent”, a precizat premierul Nicolae Ciucă.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here