Ptv Oltenia Paul Stănescu: „Vom avea rotaţie, alternativa înseamnă criză politică. Eu cred că preşedintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil”

0
1244

Intrarea in 2023 a însemnat demararea discuţiilor politice axate pe rotaţia premierilor, ce ar urma să aibă loc în luna mai, iar acestea au fost alimentate în ultima vreme şi de unele declaraţii în spaţiul public ale preşedintelui Klaus Iohannis. PSD nu își face probleme cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu în funcția de premier al României, a declarat, marți dimineața, secretarul general al partidului, Paul Stănescu. Potrivit acestuia, alternativa la rotație este intrarea în „criză politică”.

Acesta speră că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. Această poziție vine după ce preşedintele Iohannis a declarat joi, că în momentul în care coaliţia de guvernare va decide să schimbe componenţa Executivului, va asculta propunerile venite din partea celor trei partide şi va lua „cea mai bună decizie”, evitând să spună clar că îl va desemna ca premier pe Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, conform acordului semnat de liberali şi social democraţi.

„Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică Ultima obsesie născută în spațiul public – dacă se va face sau nu rotația – riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. Iar românii și mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat.

Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil. România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională, când toți vecinii noștri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE. Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă.

Lucrăm la un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și cel mai important este faptul că avem destulă treabă până la rotație, care se va întâmpla abia peste câteva luni bune. Sunt convins că Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat. Noi avem intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă cel puțin pe termen mediu. Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe. Trebuie să ne concentrăm acum pe prioritățile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR și de cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotație, care este clar reglementată într-un acord politic. Cine va băga bețe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât și electoral”, afirmă Paul Stănescu într-un comunicat oficial.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here