La Slatina și Balș drumarii sunt pregătiți pentru iarnă

0
1413

Temperaturile scăzute din ultima perioadă, dar și data din calendar i-a determinat pe cei de la Salubris să pună la punct toate utilajele cu care vor interveni în Slatina și Balș la iarnă, când va ninge.

Porivit directorului firmei care se ocupă de deszăpezirea străzilor din oraș deja sunt pregătite 25 de utilaje.

“Comandamentul de iarnă este constituit dar nu a fost nevoie până acum să ne întâlnim. Nu au fost semnalate scăderi de termperatură . Noi suntem pregătiți cu 25 de utilaje dintre care 8 utilaje cu lamă, alte 8 utilaje cu lamă și împrăștiere material antiderapant, 6 freze și două utilaje de transport material antiderapant. Pentru Balș sunt pregătite două utilaje”, a declarat Marius Sburliș, director Salubris.

La deszăpezire prticipă și cei de la Dezvoltare Urbană. Concret, orașul este împărțit între cele două firme. În funcție de cantitatea de zapadă căzută pe timpul iernii crește sau scade factura către primărie.

“Conform contractului plata se face in funcție de orele prestate. Nu se platește staționarea. De exemplu, iarna trecută am avut în jur de 150 de ore ceea ce înseamnă 100.000 de lei”, a completat Sburliș.

Pentru deszăpezirea drumurilor judetene CJ are contract semnat cu patru firme pentru intregul județ. De asemena și cei de la SDN Slatina sunt pregătiți pentru iarnă.

Meteorologii anunță tempereturi scăzute în ultima perioadă, dar șansele sunt scăzute pentru a ninge.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here