Suspiciune de botulism la SJU Slatina. Acesta ar fi al III-lea caz în ultima lună

0
1440

La nici 24 de ore de la confirmarea celui de al doilea caz de botulism, Oltul se confruntă cu o nouă suspiciune de boală.

Un bărbat de 39 de ani  a ajuns la urgență după ce a mâncat cu familia ouă ochiuri, brânză și carne de la garniță.

Medicii au consideră că simptomele indică o  intoxicația cu toxină botulinică, pacientul prezentând displopie, dureri de cap și dificultate la înghițire.

“Un pacient de 39 de ani s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe ieri la ora 09.00 cu dislopie . El spune că a mâncat împreună cu soția și copilul,  ouă, brânză și carne de la garniță. Acum pacientul este stabil. Aseară la ora 23,00 s-a început administrarea serului ”, a declarat medicul Florin Popa, director medical SJU Slatina

Bărbatul a avut o șansă în plus față de celelete două cazuri înregistrate până acum. Spitalul a primit în timp util serul necesar.

În data de 14.11.2022, ora 23:00 s-au  primit  de la Spitalul “Victor Babeș” Timisoara, 5 fiole de antitoxină  botulinică, care au fost administrate începând cu ora 00:45, până la orele 06:00, ale zilei de  15.11.2022, conform instrucțiunilor  produsului; fără incidente”, se arată în comunicatul DSP Olt.

Medicii au prelevat probe pentru a stabili cu exactitate dacă bărbatul are botulism.

“A fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, s-au luat probele care au fost trimise la Cantacuzino în decursul zilei de ieri. Așteptăm astăzi răspuns de la Institutul Cantacuzino”, a completat medicul.

Din discuțiile cu pacientul se pare că modul de preparare al cărnii ar fi dus la toxiinfecție. Carnea a fost încălzită la cultorul cu microunde, acesta fiind alimentul suspectat de medici . S-au prelevat probe și din acest aliment din care ar fi mâncat și soția, dar și copilul pacientului, fără ca aceștia să prezinte simptome.

Potrivit medicilor starea pacientului de 68 de ani diagnosticat cu botulism în data de 14 noiembrie este gravă.

In ultima lună la SJU Slatina au fost înregistrate două cazuri cu botulism, primul caz s-a soldat cu decesul pacientului.

Redactor: Georgeta Truşcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here