Peste 1200 de olteni au ajuns la medic cu viroze și pneumonii

0
1065

Peste 1200 de persoane din Olt au fost diagnosticate, în prima săptămână a lunii noiembrie, cu boli de sezon, respectiv viroze și pneumonii. Cei mai afectați de aceste infecții respiratorii sunt copiii. Potrivit datelor DSP Olt, în această perioadă au fost înregistrate peste 1200 de olteni cu pneumonii și infecții respiratorii, dintre aceștia aproximativ 79 sunt internați în spital “În prima săptămână a lunii noiembrie s-au inregistrat 877 de cazuri de infecții respiratorii acute cu 19 de internări, 332 cazuri de pneumonii cu 61 internări”, se arată în comunicatul DSP Olt. Potrivit acelaeși surse, în Olt, au fost administrate peste 30.000 de doze de vaccin anti-gripal. “Pentru sezonul rece 2022- 2023, D.S.P. Olt a catagrafiat 34.991 persoane, considerate la risc și care doresc să se vaccineze antigripal.Din achiziția Ministerului Sănătății până în prezent ne-au fost distribuite 31.027 doze de vaccin gripal în două tranșe, pentru vaccinarea grupelor populaționale considerate la risc. Din cantitatea distribuită unităților medicale vaccinatoare, până în prezent s-au administrat 27 160 de doze.”, se arată în același comunicat.

Pentru limitarea extinderii infecțiilor virale, inclusiv gripă, D.S.P. Olt recomandă:

  •  Evitarea, pe cat posibil, a aglomerarilor umane si a contactului cu persoanele bolnave.
  • Folosirea batistei de unica utilizare;
  •  Respectarea unui regim sanatos de viata- alimentatie bogata in legume si fructe;
  •  Evitarea consumului de alcool, cofeina, pentru că acestea pot duce la deshidratare si astfel la agravarea simptomelor.
  •  Adaptarea unei tinute vestimentare adecvate sezonului.
  •  Mentinerea la domiciliu a copiilor bolnavi pentru evitarea transmiterii bolii in comunitate.
  •  Omul bolnav se izoleaza de restul familiei intr-o camera corespunzatoare din punct de vedere igienic (luminoasa, aerisita, suficient de incalzita 24-26 grade C).
  •  Evitatea automedicatiei si prezentarea la medicul de familie in cazul aparitiei unor semne/simptome compatibile cu gripa. Cea mai eficienta metoda de prevenire a imbolnavirilor de gripa este vaccinarea antigripala.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here