Teste GRATUITE în Ianca , pentru depistarea cancerului de col uterin

0
960

După de în luna iulie au fost testați gratuit pentru depistarea hepatitelor B și C, acum locuitorii din Ianca beneficiază de o nouă serie de analize mediale. Comuna intră pe harta localităților prin care va trece caravana Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova ce are scopul de a testa pentru depistarea din timp a cancerului de col uterin.

“Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, în cadrul Planului național de depistare precoce a cancerului de col uterin, desfășoară acțiune gratuită de recoltare probe, în vederea efectuării testului Babeș Papanicolau (PAP). În comuna Ianca, caravana va fi prezentă în data de 27.09.2022, orele 08:30, în incinta Cortului de evenimente. Sunt așteptate femeile cu vârsta cuprinsă între 24 – 65 de ani, care doresc efectuarea testului gratuit. În vederea programării, vă puteți adresa dnei. Marilena Drăghiciu-Țoc, Asistent Comunitar – Tel. 0763695639”, anunță autoritățile locale.

Importanța testului Papanicolau este depistarea precoce, inainte să apară orice simptome. Găsirea timpurie a celulelor anormale poate duce la un tratament care previne dezvoltarea cancerului, iar detectarea suficient de devreme a celulelor canceroase poate duce la o șansă mai mare de vindecare.

Testul Papanicolau a evoluat semnificativ de-a lungul timpului. Testul Papanicolau de astăzi nu arată doar că o femeie are sau poate dezvolta cancer de col uterin, dar poate fi folosit și pentru a testa o gamă largă de alte boli ginecologice, inclusiv virusul papiloma uman (HPV) și alte boli cu transmitere sexuală care au implicații majore pentru sănătatea și longevitatea unei femei.

Femeile nu au nevoie de test Papanicolau până la vârsta de 21 de ani, chiar dacă sunt active sexual. Virusul papiloma uman (HPV) care cauzează cancerul de col uterin necesită cinci ani sau mai mult pentru a provoca de fapt o schimbare semnificativă a celulelor colului uterin.

Redactor: Georgeta Trușcă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here